Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az

İstanbul seçiminde şaibe var da, Türkiye'de rejim değiştiren 16 Nisan referandumunda yok muydu? Hukuken vardı. Anayasa ve yasalar hâkim üyelerinin kararları ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmen çiğnendi.

Hemen gelelim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine.

MHP'nin başı Devlet Bahçeli'nin sözlerini değerlendirelim.

Bahçeli, şunları iddia ediyor:

"Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır.

Büyükçekmece ile Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır.

Hayali seçmen yazımı, boş arsalarda seçmen gösterilmesi,

Sanal binalara seçmen yerleştirilmesi,

Sandık görevlileri hakkındaki kuşkular,

Oy kaydırmaları, geçersiz oyların çokluğu,

FETÖ müdahalesiyle ilgili iddialar,

Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım-döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK'ye bildirilen oylar arasında fahiş farklar."

Şimdi biz de Bahçeli'ye soralım: Tüm bunları sağlamak kimlerin görevi?

Gelmeyecek yanıtı verelim:

1- Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümetinin,

2- Yüksek Seçim Kurulu'nun.

Ey Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve 36 ilçe başkanlığına MHP olarak aday çıkartmayıp AKP'nin adaylarını desteklettin teşkilatlarına.

Sadece, Beşiktaş, Silivri ve Maltepe'de MHP başkan adayı çıkarttın.

"Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır" dediğin Maltepe için de soruyorum.

MHP'nin sandık görevlileri oylar sayılırken uyuyorlar mıydı? Neden sandık sonuçlarına itiraz etmediler?

Devlet Bey, MHP'li sandık görevlisi ve müşahitlerin de imzaladığı ıslak imzalı sandık sonuç belgelerini açıklayın eğer Maltepe'de sandık sonuçlarında şaibe varsa…

İstanbul'da seçimi iptal etmek, demokrasiye ihanettir.

***

Değerli okurlarım,

YSK üyelerine dolaylı bir tehdit sezinledim ÖSYM eski başkanı Ali Demir ve 34 şüphelinin 8 Nisan'da gözaltına alınmasından.

23 Ağustos 2016'da ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansını sağlamak" iddiası ve FETÖ/PDY suçlaması ile dava açıldı.

Dikkatinizi çekerim gerek Recep Tayyip Erdoğan gerekse Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılması için, "FETÖ müdahalesiyle ilgili iddialar" konusunu sıklıkla dile getiriyorlar.

Ali Demir'in elleri kelepçeli polisler arasındaki bu fotoğrafını, YSK üyeleri için, "Kızım sana söylüyorum oğlum sen anla" deyimiyle dolaylı bir tehdit olarak algılamak gerekmiyor mu?

YSK KARARLARI

Değerli okurlarım, Maltepe'de yeniden sayılan geçersiz oyların son durumunu gazeteci ve eski milletvekili Barış Yarkadaş'a sordum ve şu yanıtı aldım.

"Pazartesi (bugün) sabah tüm sayım biter ve sonuç İl  Seçim Kurulu'na iletilir. Böylece 39 ilçenin sonuçları da tamamlanmış olur. Fark da 13 bin 500 veya 13 bin 600 arasında kalır. Pazartesi günü ya da en geç Salı günü Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilir."

Bu arada meslektaşım Yarkadaş, "Abi senin paylaştığın Tweet doğru idi. O gün mazbatanın hazır olduğu haberi bize de geldi. Ancak AKP ve MHP'lilerin Maltepe baskını mazbatasının verilmesini sabote etti. Sen haklısın" diyerek yüreğimi ferahlattı.

DEMOKRASİYE İNANCIMIZI KAYBETMEYELİM

Değerli okurlarım, mazbatayı İmamoğlu'na İstanbullular verdi, Cumartesi ve Pazar günü maçlarda da taraftarlar hep bir ağızdan, "Mazbatayı ver İmamoğlu'na!.." diye slogan atarak sadece tribünleri değil Türkiye'yi ayağa kaldırdılar.

Seçim gecesi AA yayın akışını durdurunca, HALK TV'de Ekrem İmamoğlu büyükşehir belediye başkanı oldu demiştim…

İtirazlar bugün bitti. Burada YSK'nın 11 üyesine çok önemli bir görev düşüyor. Demokrasinin yıkılmaması, adalete olan inancın kaybedilmemesi için o 11 üyeye sesleniyorum:

Bugün toplanın içtihatlarınıza ve demokrasiye sahip çıkın, anayasa, yasalar, hak hukuk ve adaletle karar verin.

Yazarın Diğer Yazıları