Anne oğluna, ağabey kardeşine umut oldu

Anne oğluna, ağabey kardeşine umut oldu
Konya'da böbrek yetmezliği nedeniyle organ bağışı bekleyen 29 yaşındaki Sezai Koç'u annesi, 38 yaşındaki Adem Erdinç'i ise ağabeyi hayata bağladı.

Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinde, anne ve ağabey tarafından bağışlanan böbrekler, iki hastayı sağlığına kavuşturdu.

Annesi Şerife Koç'tan (57) alınan böbrek ile sağlığına kavuşan Sezai Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, böbrek yetmezliğini bir ay önce öğrendiğini söyledi.

İlk olarak kardeşinin böbreğinin nakledileceğini, fakat hızlı uyum sağlayacağı için annesinden nakil yapılmasının uygun görüldüğünü ifade eden Koç, "Bugün böbrek nakli gerçekleşti. Anneme ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana ikinci kez hayat verdiği için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ağabeyi Müslüm Erdinç'in (41) verdiği böbrekle yeniden hayata tutunan Adem Erdinç ise mutlu olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini anlattı.

Ağabeyi için biraz üzgün olduğunu belirten Erdinç, "Sonuçta ağabeyim böbreğinin birini bana verdi. Yaklaşık bir yıldır diyalize giriyordum. Ağabeyime teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.