Anne ve babalar dikkat! Uzmanlar, koronada çocuklarla ilgili merak edilen soruyu yanıtladı

Anne ve babalar dikkat! Uzmanlar, koronada çocuklarla ilgili merak edilen soruyu yanıtladı
Korona virüse karşı geliştirilen aşıların çocuklara uygulanıp uygulanmayacağı merak edilirken, konunun uzmanları olumlu sonuçlar almadan çocuklara aşı uygulanmasının yanlış olduğunu açıkladı. Korona virüs aşıları şu ana kadar çocuklar üzerinde uygulanmadı.

Özellikle anne ve babalar, çocuklara korona virüs aşısının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor.

Euronews’te yer alan habere göre Amerikan Pediatri Akademisi, aşı çalışmalarını sürdüren araştırmacılara, acil bir şekilde testlerin daha fazla çocuğu kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısında bulunmuştu.

Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde pediatri, mikrobiyoloji ve immünoloji profesörü olan Dr. Sallie Permar, ABD Ulusal Kamu Radyosu'na verdiği röportajında, "Çocuklar küçük yetişkinler değildir" diyerek bir çocuğun bağışıklık sisteminin bir yetişkinden farklı olduğunu söyledi.

Dr. Permar, konuşmasının devamında, "Bazen çocuklarda yetişkinlerden daha etkili olan aşılar var. Ve bazen de yetişkinlere kıyasla çocuklarda daha az işe yarayan aşılar var. Bu nedenle, aşı testleri çocukları da kapsayacak şekilde yürütülmeli" dedi.

KLİNİK ARAŞTIRMALARA GÖRE HAREKET EDİLECEK 

Sallie Permar'a göre, yetişkinler üzerinde yapılan geniş çaplı klinik araştırmalar, aşının çocuklar üzerindeki etkisini öğrenmek için zaman kazandıracak

Uzmanlara göre, yetişkinlerin bağışıklık tepkisine ilişkin halihazırda toplanan bilgiler sayesinde çocuklarda sıfırdan başlamadan aşı dozları uyarlanabilecek.

Permar, Covid-19 hastalığının çocuklarda yetişkinler kadar ağır olmadığı kabul etse de, çocuklarda da birçok ölüm ve yoğun bakım vakalarının yaşandığına dikkat çekti.

Kaynak: Euronews