Dünyanın en fedakar anneleri Anadolu kadınının anneler günü kutlu olsun

Dünyanın en fedakar anneleri Anadolu kadınının anneler günü kutlu olsun
Her yılın Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan anneler günü, 2022 yılında 8 Mayıs tarihine denk geldi. Peki, Anneler günü nedir, nasıl ortaya çıkmıştır, neden Mayıs’ın ikinci haftası kutlanır? İşte en güzel anneler günü mesajları…

Anneler Günü, çocukların annelerine sevgililerinin derinliğini göstermesi açısında önemli bir gündür. Anneler Günü’nde annelere hediye alınamadıysa da onlara en içten duygularla sarılmak, annelere dünyanın en büyük hediyesidir. Fedakarlıklarının karşılığını ne yapsak ödeyemeyeceğimiz, bütün hediyelerin verdikleri sevgiden değersiz kalacağı bu günde annelerin yüzünü gülümsetmek tüm evlatların borcudur.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü geleneği, tarihe bakıldığı zaman Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa''nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Anneler Günü, dünyanın birçok ülkesinde kutlanan bir gündür fakat her ülkede yılın farklı zamanlarında kutlanır.

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

-Gücüme güç, umuduma umut katan annem. Seni çok ama çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun!

-Benim için her şeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

- En harika arkadaşlarımdan biri, gezegendeki en harika annelerden birisin! Anneler Günün kutlu olsun!

- Anneler Günün kutlu olsun! Sen hayatımdaki en özel ve en önemli kadınsın. Seni seviyorum anne

- Bu özel günde kalbinin istediği her şey senin olsun. Anneler Günün kutlu olsun annem

- Sevginin sıcaklığı, ilk günkü gibi kucaklaman, güzel gülüşlerin hiçbir zaman başka bir yerde bulunamaz. Seni seviyorum anne. Anneler Günün kutlu olsun

- Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.

İlgili Haberler