Annelerinden çaldıkları bebeklere bunu yapıyorlar. Vicdansız şebekenin oyunu ortaya çıktı

Annelerinden çaldıkları bebeklere bunu yapıyorlar. Vicdansız şebekenin oyunu ortaya çıktı
Kenya'nın başkenti Nairobi'de evsiz kadınların bebeklerinin çalınarak, büyü ayinlerinde kurban edildikleri ortaya çıktı. Bebeklerin 400 dolardan başlayan fiyatlara satıldığı aktarıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Kenya'nın başkenti Nairobi'de bebek hırsızı çete ile ilgili çok önemli bilgilere ulaşıldı. BBC’deki görevli kişilerin aralarına sızarak ortaya çıkardığı şebekenin, evsiz kadınlardan çaldıkları bebekleri, 400 dolardan başlayan fiyatlarla sattıkları belirtildi.

Ülkede her yıl kaç bebeğin kaçırıldığı bilinmiyor. Ancak bebeklerini kaybeden annelere yardım için dört yıl önce kurulan "Missing Child Kenya" (Kenya Kayıp Çocuklar) adlı yardım kuruluşu, şimdiye kadar 600 vaka üzerinde çalıştığını söylüyor.

16 YAŞINDAYKEN ANNE OLDU, OĞLUNU ÇALDILAR

Rebecca bu kadınlardan biri. Lawrence Josiah adlı oğlu, Mart 2011'de, bir yaşındayken kaçırılmış. Oğlu çalındığında Rebecca 16 yaşındaymış. Sokaklarda yaşayıp dilenirken uyuşturucuya ucuz bir alternatif olarak uçak yakıtı kokluyormuş.

Şimdi üç çocuğu olan Rebecca, hâlâ sokaklarda yaşıyor. Oğlunun gece saat 02.00'de yanında uyurken kaçırıldığını söylüyor, "Oğlumu her yerde; Kiambu'da Kayole'de aradım bulamadım" diye konuştu.

“BEBEKLERİ AYİNLERDE KURBAN EDİYORLAR”

Bebek hırsızlarının sokaktaki annelere yanaşarak onlarla dostluk kurduğu, bu kadınlara uyuşturucu, uyku hapı ya da yapıştırıcı verdiği belirtiliyor.

BBC'nin Emma (gerçek adı değil) adlı bir aracı vasıtasıyla ulaştığı Anita isimli bir kadın çaldığı bebekleri bir iş adamına götürdüğünü belirterek "O da üzerine kâr koyarak bebekleri satıyor. Müşterilerden bazıları çocukları olmayan kadınlar. Yani bir tür evlat edinme gibi. Ama bazıları ayinlerde kurban edilmek için satın alınıyor" dedi.

Anita, kız çocuklarını 50 bin şilin (yaklaşık 460 dolar) erkek çocuklarını da 80 bin şiline (yaklaşık 730 dolar) sattığını anlattı.