Antalya Büyükşehir Belediyesi AKP döneminde TÜRGEV'e bedelsiz verilen yurtları geri aldı. AKP ve MHP mecliste karşı oy kullandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi AKP döneminde TÜRGEV'e bedelsiz verilen yurtları geri aldı. AKP ve MHP mecliste karşı oy kullandı
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, AKP döneminde TÜRGEV'e 49 yıllığına bedelsiz olarak verilen yurt binasının geri alınmasına karar verdi. AKP ve MHP karşı oy kullandı.

Haziran ayı devam toplantısını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 57 gündem maddesini görüştü. Gündemin 25. Maddesi’nde mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi’nde bulunan yurt binasının ve yine mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Muratpaşa ilçesi Kışla Mahallesi’nde bulunan öğrenci yurt binalarına ilişkin önceki dönemde gerçekleştirilen 49 yıllık bedelsiz irtifak hakkı tesisinin meclis kararına dayalı olarak iptali ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

BirGün’ün haberine göre Yapılan oylamada söz konusu öğrenci yurtlarının TÜRGEV ve İlim Yayma Cemiyeti’ne 49 yıllığına bedelsiz irtifak hakkı tesisiyle ilgili tüm işlemler oy çokluğuyla iptal edildi. Bu kararla her iki yurt binaları yeniden Büyükşehir Belediyesinin kullanımına geçmiş oldu.

CHP Grubunun madde ile ilgili görüşlerini dile getiren Grup Sözcüsü Deniz Filiz, Gülveren ve Kışla Mahallelerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait öğrenci yurtlarının 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na göre meclisin taşınmazlar için en fazla 30 yıllık bir sınırlı ayni hak tahsisi edebileceğinin hüküm altına alındığını, bu nedenle yurtların 49 yıllığına vakıflara verilmesinin yetki aşımına sebep olacağını dile getirdi. Filiz, kanunun amacına uygun olmayan ve mevzuata aykırı olduğu tespit edilen tahsisin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Oylamanın ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Muhittin Böcek, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nin yaklaşık 73 bin öğrencisi olduğuna değinerek, “Eğitim öğretim dönemi başında öğrencilerimiz sıkıntıya düştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hemen 335 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu açma bulma mecburiyeti oldu ve gereğini yaptık. Bu yurtlara ayda 100 bin lira kira ödüyoruz. Sayıştay incelemesinde senin kendi yurt binaların varken, neden bu kirayı ödüyorsun diyor” dedi.

İlgili Haberler