Çalıştığı mağazayı pes dedirten yöntemle dolandırdı

Çalıştığı mağazayı pes dedirten yöntemle dolandırdı
Antalya'da bir elektronik mağazası çalışanı, çalıştığı mağazayı 217 bin TL dolandırdı. Mağazanın e-ticaret platformlarındaki sayfasından alışveriş yapan kişi, ürünler kargoya verilirken siparişini iptal etti. Buna rağmen ürünleri kendi adresine kargolayan adamın evinden 20 elektronik ürün çıktı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Antalya''da M.K isimli bir kişi çalıştığı mağazayı 217 bin TL''lik vurgunla dolandırdı. Mağazada çalıştığı sırada e-ticaret sistemi üzerinden alışveriş yaptı ve evine 20 elektronik ürün seçip siparişlerini verdi. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Ancak internetten satın aldığı ürünleri kargoya teslim sırasında iptal eden M. K, bu sayede parasını geri aldı. Ürünler evine gönderildikten sonra mağaza hala durumu fark etmedi. Mağazanın durumu fark etmemesi için geçerli sebepleri vardı çünkü sistemsel gecikmeler mağaza içerisinde sık sık yaşanıyordu.

Mağazanın ihbarı, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği''ni harekete geçirdi. Yapılan soruşturmalar sonucunda aynı yöntemi kullanarak onlarca elektronik ürünü teslim alan kişinin mağaza çalışanının M. K. olduğu tespit edildi. Kolluk kuvvetlerinin yaptığı operasyonda yakalanan M. K.''nın evinden yukarıda gördüğünüz elektronik ürünler çıktı.

İlgili Haberler