Antalyalı usta pizzaya öyle bir tat verdi ki yedikçe yeniyor. İtalyanlar bile kıskanacak

Antalyalı usta pizzaya öyle bir tat verdi ki yedikçe yeniyor. İtalyanlar bile kıskanacak
Türkiye'nin farklı kentlerinde 15 şubesi bulunan çikolata firmasının kurucusu Seda Sezer Şahin, ürettiği çikolatalı pizzayı satışa sundu. Pizzaya yeni bir lezzet kazandıran Şahin "Mükemmel bir lezzet oldu. İtalyanlar bile bu pizzayı tadınca aşık olacak" diye konuştu.

​Antalya merkezli bir çikolata markası bünyesinde satışına başlanan çikolata pizzanın yapılışını, firmanın kurucusu Seda Sezer Şahin kendi mutfağında anlattı. Çikolata pizzanın ayrıntılarına değinen Şahin, pizza hamurunun pişme ısısı, üzerine dökülen çikolatanın kıvamı ve akışkanlığının önemine değindi. 

Önceden elle açılmış pizza hamurunu fırında belirli bir ısıda pişirdiklerini anlatan Şahin, hamurun pişmesinin ardından çikolata dökme işleminin yapıldığını vurguladı. 

Bu işlem sırasında çikolatanın kıvamının önemine dikkat çeken Şahin, "Mutlaka yüzde 65 kakao kıvamında eritilmiş Belçika çikolatası olmalı. Akışkanlığı çok önemli. Mevsim meyveleriyle zenginleştirip, kırık çikolata ve fındık parçalarıyla da sunuma renk katıyoruz. Yanında bir fincan kahve ile çikolata pizzanın tadına bakanlar bu lezzete bayılıyor" dedi.

Şahin çikolata pizzanın oldukça beğenildiğini sözlerine ekledi.

yenicag-kule-01.jpgyenicag-kule-02.jpgyenicag-kule-04.jpgyenicag-kule-03.jpg