Antioksidan deposu!

Antioksidan deposu!
Narlar A, C vitaminleri, bazı B vitaminleri ve kalsiyum, potasyum ve demir gibi mineraller gibi iyi bir lif kaynağıdır.

Narlar sert, parlak kırmızı-sarı kabuklu yuvarlak meyvelerdir. Nardaki iki bileşik (punicalaginler ve punik asit) narın sağlığa faydalarının çoğundan sorumludur.

Narlar ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahiptir. Kalori hesabı yaparken en çok araştırılan yiyeceklerden biri de nardır. 100 gram nar yaklaşık 83 kaloridir.

NARIN BESİN DEĞERLERİ

100 g narda aşağıdakiler bulunur:

Su: 77,93 g
Enerji: 83 kcal
Protein: 1.67 g
Toplam yağ: 1.17 g
Karbonhidrat: 18.7 g
Lif: 4 g
Toplam şeker: 13.67 g
Kalsiyum: 10 mg
Demir: 0.3 mg
Magnezyum: 12 mg
Fosfor: 36 mg
Potasyum: 236 mg
Sodyum: 3 mg
Çinko: 0.35 mg
C vitamini, toplam askorbik asit: 10.2 mg
Tiamin: 0.07 mg
Riboflavin: 0.05 mg
Niasin: 0.29 mg
B-6 Vitamini: 0.08 mg
Folat, DFE: 38 µg
B-12 Vitamini: 0 µg
A Vitamini, RAE: 0 µg
A Vitamini, İÜ: 0
E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.6 mg
D Vitamini (D2 + D3) 0 µg
D vitamini: 0 IU
K Vitamini (filokinon): 16.4 µg
Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.12 g
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.09 g
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.08 g
Yağ asitleri, toplam trans: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Kafein 0 mg