AÖF final sınavları ne zaman başlayacak?

AÖF final sınavları ne zaman başlayacak?
Açıktan üniversite okuyan binlerce öğrenci açıköğretim AÖF final sınavları ne zaman başlayacak? diye soruyor. Geçtiğimiz haftalarda vize sınavına giren AÖF öğrencilerinin merakla beklediği haberin cevabı sayfamızda

Açıköğretim AÖF final sınavları ne zaman başlacak? Açıköğretim Fakültesi final sınavlarıyla ilgili ayrıntılı açıklamayı daha önce yapmıştı. Açıktan üniversite mezunu olmak isteyen binlerce öğrenci geçtiğimiz haftalarda güz dönemi vize sınavlarına girmişti. Aradan 20 gün geçtikten sonra da sınav sonuçlarına ulaşmıştı. 

AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN OLACAK

AÖF Güz Dönemi final sınavları 12-13 Ocak tarihlerinde yurt genelinde gerçekleştirilecek. Bahar dönemi ara sınavları 13-14 Nisan tarihlerinde, bahar döneminin final sınavları ise 25-26 Mayıs tarihinde uygulanacak. 2019 yılının tek ders sınavı ise 20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

AÖF BÜTÜNLEME SINAVI YAPILIYOR MU

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12-(4) maddesinde “Her ne sebeple olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.” denilmektedir. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Öğrencilerin mağdur olmamaları için, mutlaka sınavlara katılmaları gerekmektedir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için telafi sınavı açılmaz.