Apo’yu kutlayan Y-CHP

Milletvekili aday adaylarından mektuplar alıyorum, “adaylıklarını” desteklememi istiyorlar..
Y-CHP adayları, bu nedenle şu satırları gönderiyorlar: “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkabilmek için, O’nun Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Mücadelenin farklı bir boyutu olarak gördüğüm bu girişimimle ilgili broşür bilgilerimi ekte ve aşağıda gönderiyorum. vs., vs..”
Kendilerini, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkabilmek için, O’nun Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar”  verdikleri için kutluyorum... Kutluyorum da...
Yalnız ufak bir “arıza” mevcut!..
Bu arkadaşların “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkabilmek”ten önce  “Atatürk’ün kurduğu partiye” sahip çıkmak gibi bir öncelikleri vardır aslında!..
Neden olduğunu anlamak için de size en son havadisi aktarayım..
“Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden terörist başı Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak (!) için Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin Ömerli köyüne gelen yüzlerce BDP’liye bu yıl CHP ilçe belediye başkanlığı çeşitli etkinlik ve hizmetleriyle destek” vermiş!..
Haber bu!.. Habere göre ne olmuş?! “Apo’nun doğum günü kutlamaları varmış ve CHP’li kardeşler de tuzluğu kapıp koşmuşlar!..”
Kendilerini tebrik ederiz.. Tabii bu arada Y-CHP’yi hâlâ “Atatürk’ün partisi” diye tanımlayan vatan evlatlarını da gözlerini bir türlü açmak istemedikleri için binlerce defa tebrik ederiz..
Y-CHP’nin nasıl bir “Cumhuriyeti koruyup kollama patentli Atatürk Partisi” olduğunu iyice kavramaya yaraması için ajans haberini detaylı aktaralım..
“...edinilen bilgiye göre CHP Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’in BDP eş başkanlarına çeşitli aracılar ve ricacılar yollayarak, ’Ben size her türlü yeme içme sosyal çadır, destek ve imkanı sağlarım. Yeter ki toplanma merkeziniz Suruç değil, Halfeti olsun’dediği iddia edildi.”
Notumuzu düşelim.. Bu haberi veren ajans her ne kadar iktidar yanlısı ve CHP karşıtı ise de ve haber dili, “edinilen bilgi ile ifade edildi!!” şeklinde dayama cümlelere dayalı olsa da... CHP’nin suskunluğu manidardır..
Bir kabulleniş vardır ve PKK’ya “istemem yan cebime koy” bakışı yansıtmaktadır!..
Nitekim CHP-Apo-PKK muhabbetleri de malumdur..
PKK avukatının Y-CHP’nin yıldızı olması biliniyor.. Abdullah Öcalan’ın destek sözleri de..
Hatırlayalım o sözleri.. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesini Apo  “olumlu” (!) karşılamıştı.. İmralı’da avukatlarına, “Kılıçdaroğlu bir yenilik getirebilir, Kemalizmin demokratik güncellenmesi sağlanabilir. Buna bir ihtiyaç olduğunu daha önce de belirtmiştim. Önemli buluyorum”  demişti... Ne demiş?.. “Kılıçdaroğlu Kemalizmi güncelleştirebilir!!” demiş..
Bu sözün “ABD-Soros” sözü olduğunu hatırınızda tutarak şunu da okuyunuz.. Apo, aynı anda Tayyip için de, “Ayaklarının altındaki toprak kayıyor. İşte görüyorsunuz Kılıçdaroğlu geliyor. Başbakan’a diyorum ki sen çözmezsen Kılıçdaroğlu çözecek” diye açıklama yapmıştı.. Alın size ikinci  “Soros-ABD”  sözü Apo’dan!..
Sözün özü, CHP-PKK flörtü Apo’nun ardından sürdü geldi.. Eşkıya başının doğum gününü Y-CHP heyetinin kutlamasına şaşacak bir taraf yok..
Şaşılacak olan Y-CHP’yi  “Atatürk’ün Partisi” diye tanımlayan adayların durumu!..

Yazarın Diğer Yazıları