Apple hedef değiştirdi: Artık ev eşyası üretecek

Apple hedef değiştirdi: Artık ev eşyası üretecek
Apple akıllı ev ürün yelpazesini genişletme üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu doğrultuda iki yeni HomePod'a ek olarak bir mutfak ve bir oturma odası aygıtı geliştirdiğini açıkladı.

Bloomberg editörü Mark Gurman tarafından hazırlanan son rapora göre, Apple’ın akıllı ev kategorisinde yeni ürünler geliştireceği iddia edildi. Şirketin inovasyon ekibinin laboratuvarlarında “en az dört yeni akıllı ev cihazı” üretildiğini söylendi.

Apple’ın tasarladığı ürünler arasında iki yeni HomePod’a ek olarak mutfak ve oturma odasında kullanılacak aksesuarların olduğu belirtildi.

2018’den bu yana yenilenmeyen HomePod mini modellerinin üretiminin geçen yıl durdurulduğu açıklandı. Fakat yenilenmiş HomePod mini ve tamamen yeni HomePod modelinin geliştirileceği duyuruldu.

HomePod’un haricindeki diğer ürünlerin genel özellikleri sızdırıldı. Gurman’ın raporuna göre bir akıllı ev cihazı iPad ile hoparlörü birleştiren mutfak aksesuarı yer alacak. Diğeri ise Apple TV, kamera ve HomePod’un özelliklerini içeren oturma odası aygıtı olarak sunulacağı duyuruldu.

Dört yeni ürünün detayları şimdilik belirsizdir. Ancak Apple’ın akıllı ev teknolojilerinden çekildiğini söylemek doğru olmayacaktır. Her ne kadar HomePod modellerini Türkiye’de satmıyor olsa da, yeni ürün yelpazesiyle birlikte bu kararını değiştirebilmektedir.

Ayrıca daha önce analist Ming-Chi Kuo, şirketin sevilen ürünü HomePod hakkında bazı bilgilere yer verildi. Buna göre modelin yeni HomePod, 2023’nin sonlarında veya 2024’ün başında piyasadaki yerini alacağı aktarıldı.

İlgili Haberler