Satışların düşme ihtimaline karşı Apple risk aldı

Satışların düşme ihtimaline karşı Apple risk aldı
Apple bu sene yapacağı satışların düşeceğini öngörerek yeni bir önlem aldığını duyurdu. Bu önlem kapsamında iPhone 14 satışları için yeni bir risk alarak üretim miktarını geçen seneyle aynı tuttu.

ShiftDelete.net''ten aktarılan bilgilere göre; Apple geçtiğimiz sene küresel anlamda pazarda yaşanan daralmadan da kaynaklanan bir sebeple en çok akıllı telefon satan şirket kapsamında ikinci sıraya düştü. Bu sebeple içinde bulunduğumuz bu sene içerisinde de aynı durumu yaşamak istemeyen şirket 90 milyon iPhone üretimi yapacağını açıkladı.

Daha önceden çıkan haberlerde 95 milyon üretim yapılacağı söylenmişti. Ancak teknoloji şirketi geçen seneyle aynı miktarda üretim yapılacağını açıkladı.

Bu yıl akıllı telefon satışlarının düşme eğiliminde olduğu aktarılırken küresel akıllı telefon pazarının 2023 yılında 3.5 oranında küçülmesi beklenmektedir.

Apple bu yıl iPhone 14 serisiyle birlikte yeni bir stratejiye geçeceğini  iPhone 14 Pro serileri ile iPhone 14 ve Max arasında çok daha büyük bir kas farkı olacağını duyurdu.

Pro modellerde ise yeni A16 Bionic işlemcisi bulunacağını değinildi.

İlgili Haberler