Bu haber Apple tutkunlarını heyecanlandıracak

Bu haber Apple tutkunlarını heyecanlandıracak
Teknoloji devi Apple çalışanları için özel bir maske üretti. Korona virüse karşı katmanlı üretilen maskenin şimdilik sadece çalışanlar için üretileceği belirtilirken satışa sunulup sunulmayacağı ise belli değil.

Apple tutkunlarını heyecanlandıracak

Korona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, can kaybı sayısı 1 milyona doğru adım adım ilerliyor. Salgında ikinci dalga paniği pek çok ülkeyi sararken, önlem üstüne önlemler alınıyor.

Ancak salgının başından bu yana en etkili yöntem sosyal mesafe ve maske kullanımı. Dünya çapında pek çok şirket, tıbbi ekipman yetersizliği nedeniyle maske üretimine yönelmişti.

Kendi maskelerini üreten şirketler arasına ABD’li teknoloji devi Apple da katıldı. Mağazalarındaki çalışanlar için maske tasarlayan şirketin ürünleri görücüye çıktı.

Ünlü YouTuber Lewis George Hilsenteger de, Apple’ın maskelerini inceledi. “Bu yaptığım en sıra dışı Apple kutu açılış videosu” diyen Hilsenteger, “Çok güvenli hissettiriyor. Nefes alma konusunda cerrahi maskelerle kıyaslanabilir ama bununla çok daha rahat ettiğimi söyleyebilirim” dedi.

Üç parçalı bir tasarıma sahip olan maskeler yeniden kullanılabiliyor. Maske sekiz saatlik kullanımla beş kez takılabiliyor. Şirketin her bir çalışanına aylık beş maske gönderdiği belirtiliyor. Şu an için yalnızca Apple çalışanları için üretilen maskelerin satışa sunulup sunulmayacağı ise belirsizliğini koruyor.