Apple Watch ile araba takibi yaptı: Bu özellik yine bir yuva yıktı

Apple Watch ile araba takibi yaptı: Bu özellik yine bir yuva yıktı
Akıllı saat olarak adlandırılan Apple Watch'ını sevgilisinin arabasının tekerleğine bağlayan adam, yargıya konuya konu oldu. Ön tekere bağlanmış bir Apple Watch tespit edilince tutuklandı.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; ABD’nin Tennessee eyaletinin başkenti Nashville’de yaşayan bir adam, kız arkadaşının arabasının tekerine bağladığı Apple Watch ile konumunu gizlice takip etti. Bu tarz olaylarda genellikle AirTag kullanıldığını görsek de, 29 yaşındaki Lawrence Welch bir akıllı saatten faydalanarak tehlikenin nesne takip cihazlarıyla sınırlı olmadığını gösterdi.

Kurbanın beyanına göre, Lawrence Welch kendisini defalarca kez öldürmekle tehdit ediyordu. Hatta koruma talebinde bulunmak üzere bulunduğu bölgedeki aile güvenliği merkezine başvurduğunu belirten kadın, erkek arkadaşıyla birlikte birbirlerini takip etmek için Life360 uygulamasını kullandıklarını ancak bunu kendi cihazından kaldırdığını söyledi.

Lawrence Welch polis tarafından aile güvenliği merkezine çağrıldı. Merkeze bir süre sonra gelen Welch, polisin yanına gitmesi gerekirken orada bulunan kız arkadaşının arabasına doğru ilerledi ve ön taraftaki lastiğe yaklaştığı fark edildi. Polis memurları aracı incelediklerinde ise ön tekere bağlanmış bir Apple Watch tespit ettiler.

ADAM TUTUKLANDI

Polis ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda akıllı saatin Lawrence Welch’e ait olduğunu anladı. Bunun üzerine, geçmişte de çeşitli saldırı suçlamalarıyla yargılanan Welch tutuklandı. Apple, 15 Mart’ta yayınlanan iOS 15.4 sürümüyle AirTag gibi cihazlarla gizli takibin önüne geçecek yenilikleri kullanıma sundu.