Apple’dan kullanıcıların hoşuna gitmeyen gizlilik detayı

Apple’dan kullanıcıların hoşuna gitmeyen gizlilik detayı
Dünyanın teknoloji devi Apple iOS 14 ile birlikte iPhone’lar odağında gizlilik hamlesi yapmıştı. Bunun ardından Apple’ın gizli konum takibi yaptığı ortaya çıktı. Apple, konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.

Shiftdelete’de yer alan habere göre, Apple iPhone’larda Apple’ın gizli konum takibi yaptığı ortaya çıktı. Ancak Apple’ın bu konuda kullanıcılarına herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. 

Apple iPhone’lar odağında gizlilik hamlesi ile öne çıkıyordu. iOS 14 sürümünü yükleyen iPhone kullanıcıları, hangi uygulamanın ne zaman veri topladığını görebiliyor.

IOS CİHAZLARI KULLANICILARI İZLİYOR

Örneğin Instagram’da bir paylaşım yapacaksınız telefonun sağ üst tarafında yanan yeşil ışık ile birlikte sizin kameranızın ya da mikrofonunuzun kullandığı size bildirilmiş oluyor. Apple gizliliğe odaklanıyor ancak güvenlik araştırmacıları yüzde 100 şeffaflık politikasına bağlı kalmadığını söylüyor. Uzmanlara göre Apple, iOS cihazları kullanıcılar farkında olmadan izliyor.

Apple’ın veri havuzunda sık gidilen konumlara ulaşmak için veri çektiği ve kaydettiğini söyleyen uzmanlar, bunun ayarlardan kapatılan bir özellik olduğunu belirtiyor.

apple-in-gizli-konum-takibi-apple-iphone-lar-odaginda-gizlilik-hamlesi.jpg

NASIL KAPATILIR?

Apple görünüşte kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmak adına söz konusu verileri topluyor olsa da Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri> Sistem Servisleri> Saat Dilimi Ayarlama ile kapatabilirsiniz. Burada diğer bilgileri toplayan uygulamaları görebilirsiniz ve kapatabilirsiniz.apple-in-gizli-konum-takibi-apple-iphone-lar-odaginda-gizlilik-hamlesi-00.webp