AirPods bir çocukta kalıcı işitme kaybına sebep oldu. Dava açıldı

AirPods bir çocukta kalıcı işitme kaybına sebep oldu. Dava açıldı
Apple'a ait bir cihaz olan AirPods kulaklıkları yüzünden 12 yaşındaki bir çocuğun kalıcı işitme kaybı yaşadığı iddia edildi. Çocuk kulaklıkları kullanırken maruz kaldığı alarm sesi sebebiyle ailesine artık duyamadığını söyledi.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Apple şirketine ait AirPods ismi verilen kablosuz kulaklığı iddialara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir ailenin küçük çocuğuna hayati zarar verdi. Aile, kulaklıklar sebebiyle çocuklarının kulak zarının yırtıldığını ve işitme kaybı yaşadığını ifade ederek dev şirkete dava açtı.

Teksas eyaletinde yaşayan aile küçük  çocuğun 2020’nin mayıs ayında Netflix üzerinden dizi izlediği sırada ‘Amber Alert’ ismi verilen bir acil durum uyarı sisteminin sesine maruz kaldığı ifade etti. 

(Bilmeyenler için Amber Alert: Yüksek sesli bir uyarı sistemidir. Kayıp veya kaçırılan çocuklar konusunda kullanıcıları bilgilendirmek için kullanılır.)

Davaya göre bu ses, 12 yaşındaki çocuğun kulak zarının yırtılmasına neden oldu. Aile de bunun sonucunda kalıcı işitme kaybı ve kulak çınlamasının ortaya çıktığını, çocuğun baş dönmesi yaşadığını ve işitme cihazı takmak zorunda kaldığını ifade etti. Bu nedenle de aileye konu hakkında yeteri kadar bilgi ve uyarı sağlamadığı gerekçesiyle Apple’a dava açıldığı aktarıldı.

Ailenin avukatı da yaptığı açıklamalarda “Bu çocuğun hayatı ciddi şekilde değişti. Apple, AirPods’un ses seviyeleri hakkında bir uyarı vermedi ve işitme kaybının oluşmasına neden oldu” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose şehrinde açılan davanın gelişmeleri önümüzdeki günlerde belli olacak.

İlgili Haberler