Araba bagajında hastaneye götürülen çocuk yaşamını yitirdi

Araba bagajında hastaneye götürülen çocuk yaşamını yitirdi
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir otomobilin bagajında taşınan yaralı çocuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 9 Ağustos tarihinde Kahta ilçesine bağlı Karadut köyü yakınlarında Mehmet K., yönetimindeki 34 KS 6809 plakalı otomobil ile 13 yaşındaki Hüseyin Orhan’ın kullandığı bisiklet çarpışmıştı. Kazada ağır yaralanan bisiklet sürücüsü Hüseyin Orhan ve bisiklette bulunan amcasının oğlu Mustafa Orhan (14), otomobil sürücüsü tarafından arabanın bagajına konularak Narince Köyünde Acil Sağlık İstasyonuna oradan da ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

37 gündür Kahta Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören yaralı Hüseyin Orhan (13), hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazaya karışan otomobil sürücüsünün tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Hüseyin Orhan'ın amcası Osman Orhan adalet beklediğini söyledi.

Hayatını kaybeden Hüseyin Orhan'ın amcası Osman Orhan, “Hüseyin Orhan'ın annesi ve babası özürlü olduğu için ben konuşuyorum. Bu yapılan bir vahşettir. 38 gündür çocuk hastanede yaşam mücadelesi verdi. Vahşice yapılan bir olayın katili şuanda dışarıda geziyor. Biz ise 15 yaşındaki çocuğumuzu mezara gömdük. Bu nasıl bir adalet. Adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastane morgundan alınan Hüseyin Orhan'ın cenazesi Karadut Köyü Ziyaret Mezarlığına defnedildi. Cenazeye Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Karadut Köyü sakinleri ve Orhan'ın yakınları katıldı.