Araç sahipleri dikkat!

Araç sahipleri dikkat!
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ilk ödemeler ocak ve şubat aylarında yapılmıştı. İkinci ödemeler de 1 Temmuz itibariyle başladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada vatandaşlara kolay ödeme yolları anlatıldı. Buna göre, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) mobil uygulaması kullanarak, GİB'in internet sitesinde "İnternet Vergi Dairesi/Motorlu Taşıtlar" bölümüne 02:00- 22:00 arasında giriş yapıp kredi kartı ya da bazı bankaların debit kartı ile, internet bankacılığı üzerinden veya banka şubelerinden, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni tahsil edebilen Vergi Dairesi Müdürlükleri'nden yapılabiliyor.

ARACINIZIN YAŞINI HESAPLAMANIN YOLU

Aracınızın yaşını ilgili MTV ödemesinin ait olduğu yıldan, aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz. Örneğin; 2013 model bir aracınız varsa 2016 yılı MTV ödemesi için araç yaşını (2016-2013+1=4) olarak seçmelisiniz.

BİRDEN FAZLA ÖDEME YAPILIRSA

Yanlışlıkla birden fazla ödeme yapanların paniklemesine gerek yok. Bu gibi durumlarda sistem ikinci ödemenin kabul edilmediğini bankaya otomatik olarak bildiriyor. Finansallaşma gerçekleştirilmiyor. Ancak izleyen iş günü bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya internet bankacılığından kredi kartınızın dönem içi işlemlerini kontrol ederek, yaptığınız ikinci ödemenin hesabınıza iade edilip edilmediğini kontrol etmeniz gerekiyor. Kredi kartıyla mükerrer ödeme yapanların aracın bağlı olduğu vergi dairesine gidip iade dilekçesi vermesi gerekiyor. Ayrıca bu ödemeye ait tüm ödeme belgelerinizi ve kimliğinizi vergi dairesine ibraz etmelisiniz. Bu şekilde yapılan iade başvurusu sonucunda, mükerrer ödemeler en erken 20 gün sonra hesabınıza iade edilir.

KREDİ KARTIYLA ÖDEMEK İSTEYENLER BU ADIMLARA DİKKAT

Kredi kartı anlaşmalı bankalardan birisine ait olmalı. Kredi kartı bilgileri doğru girilmelidir. Kredi kartınız, internet üzerinden alışverişe açık olmalı. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından kredi kartıyla yapılan tahsilatlarda, sadece tek çekim yapılabilir. Kredi kartınızın güvenlik kodu (CVVX) kartın arkasındaki bandın üzerindeki rakam gurubunun son 3 hanesidir.

İnternet sunuculardaki yoğunluğun artması nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığının ya da Kredi Kartıyla ödeme yapılmak istenilen Bankanın Internet sayfasında bağlantı ile ilgili sorun varsa biraz sonra tekrar denenmeli.

TAKSİT SEÇENEĞİ DE OLUYOR

İnternet sayfamızdaki tahsilatlar ekranında yaptığınız ödeme, sadece tek çekim yapılmış olarak görünür, ancak bankalar taksit uygulamasını kendi promosyonları olarak yaptığı için interaktif hesaplarında taksitli olarak gösterebiliyorlar. Zaten bankaların çoğu 3 taksit uygulaması yapıyor.

HANGİ BANKALARA ÖDEYEBİLİRSİNİZ?

T.C. Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Finansbank,Fortisbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, ING Bank A.Ş., HSBC Bank,Şekerbank, Tekfenbank, Tekstilbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, KuveytTürk Katılım Bankası...

ANLAŞMALI KARTLAR

Axess, Fish, Wings ve Citi Axess kredi kartları (Wings Business ve Bizcard hariç), Tüm Garanti VISA ve MasterCard, DenizBank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tüm Halkbank VISA ve MasterCard, Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard, ING MAXIMUM, Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard, Fortis Worldcard, Tüm HSBC VISA ve MasterCard, Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard, Tüm TEB Bonus, VISA ve MasterCard, Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard, Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard