Araç sahipleri dikkat: Muayene süreleri uzatıldı

Araç sahipleri dikkat: Muayene süreleri uzatıldı
Araç muayene sürelerinin 30 Eylül'e kadar uzatıldığı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında araç muayene sürelerinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığını bildirdi.

DAHA ÖNCE DE SÜRE UZATILMIŞTI

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanan, "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e eklediği geçici maddeyle araç muayene süreleri yeniden düzenlenmişti.

Bu kapsamda, isteğe bağlı olarak araç muayene işlemleri devam etmesine karşın, 3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirme imkanına sahip olmuştu.

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Tüvtürk’ten randevu alınmadan önce gerekli evrakların toparlanması gerekmekte. Randevuya gitmeden önce ise aşağıda yer alan belgelerin hazırlanması gerekiyor.

Araç ruhsatı (trafik tescil belgesi)
Sigorta poliçesi
Kimlik belgesi
Egzoz emisyon ölçüm ruhsatıAraç LPG’li ise LPG ruhsatı

TÜVTÜRK’ten randevu almak için TÜVTÜRK intenet sitesine girmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra E-Devlet üzerinden de randevu almak mümkün. 

https://reservation.tuvturk.com.tr/web.ui/Index.aspx adresine giriş yaptıktan sonra araçla ilgili plaka no, ruhsat seri no ve şehir bilgilerini doldurularak randevu tarihi seçilebiliyor.