Arakan'daki insanlık ayıbı hergün artıyor

Arakan'daki insanlık ayıbı hergün artıyor
Myanmar'ın zulmünden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların dramı artarak devam ediyor.

Dünya ülkelerinin tepkilerine rağmen Myanmar'ın Arakanlı Müslümanlara yaptığı zulüm her geçen gün artarak edavam ediyor. Arakan'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan yaklaşık 420.000 bin Müslümanın hayata tutunmaya çalıştığı mülteci kamplarında ise hergün farklı bir insanlık ayıbı yaşanmaya devam ediyor.

Reuters’ın bölgedeki muhabiri Cathal McNaughton'un çektiği son fotoğraf karesi ise bu durumdan en çok etkilenenlerin yine masum çocuklar olduğunu tekrar gün yüzüne çıkarıyor. Arakanlı Müslümanların bir ekmek için birbirni ezmek zorunda kaldığı kapmların birinde, nehir kenarındaki çamurlu bir toprak parçası üzerinde debelenen çırılçıplak bir bebeğin görüntüleri Suriye'deki savaştan ailesi ile kaçarken canından olan Aylan bebeği akıllara getirdi.

Aylan bebeğin ölümü dünyada büyük yankı uyandırıken savaşın çocuklara yaptığı zulmün simgesi haline gelmişti. Öte yandan her ne kadar yetkililer Arakan’da su, kıyafet ve gıdaya ihtiyaç duyulduğunu açıklasa da Myanmar’da yaşayan budistler uluslararası kamuoyunun gönderdiği yardım kamyonlarına saldırdığı haberleri gelmeye devam ediyor. 

İlgili Haberler