Arap Baharı'nı da Osman Kavala mı tezgâhladı? 

Arap Baharı'nı da Osman Kavala mı tezgâhladı? 

Osman Kavala ve arkadaşlarının evlerine baskınlar yapıldığı dönemde, 20 Kasım 2018 tarihinde, "Siz iktidar olmak için FETÖ''den destek almışsanız, CIA''nın yazdığı Arap Baharı senaryosunu, 2005 yılında Arap dünyasının sivil toplum kuruluşları temsilcilerini İstanbul''da bir otelde toplayıp para dağıtarak sahneye koymuşsanız, şimdi aynı ekipler sizin aleyhinize kullanılıyor diye üzerlerine gidemezsiniz. Giderseniz elinize yüzünüze bulaştırırsınız... Çünkü yaptıkları işi tanımlayan bir suç, ceza yasasında yoktur! Bu işler akılla çözülür, polisle, yargıyla değil" demiştim. Şimdi de aynı kanaatteyim.

****

CIA ajanı Ralph McGehee, "Birleşik Devletler tarafından parayla beslenen hükümet dışı örgütler, doğrudan ya da dolaylı olarak operasyonlarda yer alır. Bu tür örgütler ve ajanslar, açık çalışmakla birlikte CIA, hükümetleri desteklemek veya yıkmak gibi birincil rolünü elinde bulundurmaktadır" itirafında bulunmuştu!

ABD''nin turuncu devrimlerini veya Arap Baharı''nı hatırlayınız. Hepsi birer CIA operasyonu değil miydi? Türkiye''deki Gezi eylemleri de bu şekilde planlanmış bir operasyondu ama ikinci gününden itibaren halkın katılımı ile millîleştirilmişti!

2016''da açıklanan WikiLeaks belgelerinde Soros''a ait Açık Toplum Enstitüsü''nün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''i indirmeyi ve ülkeyi istikrarsızlaştırmayı hedeflediği, bu amaçla da yeni muhalif oluşumlar yarattığı ortaya çıkmıştı! Açık Toplum Enstitüsü''nün, Rusya''ya çok sayıda sığınmacı göndermeyi, ülkedeki medya operasyonlarına nüfuz etmeyi ve 2014 Soçi Kış Olimpiyatları''nı değersizleştirmeyi planladığı anlaşılmıştı.

Rusya, yabancı sivil toplum örgütlerinin Rusya''daki faaliyetlerini kısıtladı. Açık Toplum Enstitüsü, Rusya''ya sığınmacı gönderemedi ama ABD, operasyonu Ukrayna''daki yönetim üzerinden sürdürüyor. Türkiye''ye ise ABD ve AB ortak yapımı projeyle Afganistan ve Suriye''den 10 milyon sığınmacı gönderildi. Türkiye şimdi, sadece PKK Suriye''de devlet kursun diye sürülen masum insanların değil Afganistan ve Suriye''yi kana bulayan vahşilerin de toplandığı bir ülke haline geldi...

Bunu da Osman Kavala yapmadı değil mi? Durumu "ensar-muhacir" diye meşrulaştıran da o değil...

***

FETÖ ile iş birliği yapanlar bakan veya bakan yardımcısı olurken Soros ile iş birliği yapanların mahkûm edildiği bir süreç yaşanıyor. Üstelik Soros''çu "Genç Siviller" de AKP iktidarına çalışıyordu!

ABD''nin Ankara Büyükelçiliği de genç sivil toplum örgütlerini destekliyordu. Yine AB ile ilişkilerden sorumlu bakanlar, sivil toplum kuruluşları AB''den hibe alsın diye yol yöntem gösteriyordu.

Suçu devlet gözetiminde veya devleti ele geçirenler adına işlerseniz sorun yok! Devleti ele geçirmek için FETÖ ile iş birliği yapmışsanız sorun yok. "Ankara''nın şerrinden Brüksel''in şefaatine sığınıyoruz" derseniz sorun yok. Büyük Orta Doğu Projesi''nin eş başkanlığını üstlenmişseniz, Arap Baharı''nı tezgâhlamışsanız sorun yok, Suriye''yi parçalayıp kendi ülkenizi de tehlikeye atmışsanız sorun yok ama birileri, Arap Baharı benzeri bir hareketle sizi indirmek isteyince gelsin ağırlaştırılmış müebbet... Konu budur!

 

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK VAKFI VE AKLINI KULLANMAYANLAR!

Yaşar Nuri Öztürk''ün oğlu akademisyen ve yayıncı Mustafa Tahir Öztürk''ün önderliğinde Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk Vakfı kuruldu. Mustafa Tahir Öztürk, ben dahil 18 kişiye, vakfın onur üyesi olmayı önerdi. Yaşar Nuri Öztürk gibi bir şahsiyetle dost olmaktan hep onur duydum. Yaşar Nuri Hoca, yıllarca "Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır" ayetiyle toplumu uyardı. Şimdi o pislikler yağıyor işte... Virüs, grafenli aşı dayatması, dijital zorbalık, savaş, terör ve toprak satışı ile birlikte tedarik zincirinin bozulması ve hayat pahalılığı, en çok aklını kullanmayanları tehdit ediyor işte...

Yazarın Diğer Yazıları