Arapça yazılı Türk Telekom tabelası

Arapça yazılı Türk Telekom tabelası
İYİ Parti Fatih Belediye Başkan Adayı İlay Aksoy, Suriyelilerin ilçenin genel yapısı üzerinde yaptığı tahribata yayımladığı video ile dikkat çekti. Aksoy, Suriyeli bir esnafın astırdığı Arapça yazılı Türk Telekom tabelasını örnek olarak gösterdi.

Astırdığı, “Fatih’i Suriyelilere teslim etmeyeceğim” yazılı pankartın arkasında olduğunu söyleyen, İYİ Parti Fatih Belediye Başkanı adayı İlay Aksoy, konu hakkındaki görüşlerine çektiği bir video ile açıklık getirdi.

“CADDEDEKİ 44 DÜKKANIN 18’İ SURİYELİ ESNAFIN”

Aksoy, Fatih’in tarihi noktalarından Malta Çarşısı’nda kaydettiği görüntülerde, Fatih sakinlerinin neden Suriyelileri istemediğinin nedenlerini sıraladı. Cadde üzerinde bulunan 44 dükkânın, 18’inin Suriyeliler tarafından işletildiğini ve tabelalarının Arapça olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Türk Telekom’un tabelası bile Arapça. Sabah saatlerinde açık olan dükkânlar sadece Türk esnaflarına ait. Araplar iş yerlerini geç saatlerde açıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZI GELİR KAPISINI DARALTIYORLAR”

Suriyelilerin sattıkları ambalajlı gıda ürünlerinin, Arapça paketlerde satışa sunulduğunu da gösteren Aksoy, “Benim amacım ne ırkçı olmak ne de provokasyon yaratmaktır. Sadece milli menfaatlerimizi korumak... Esnaflarımızın gelir kapısını kapatmak istemediğim için o pankartı astım ve sonuna kadar da arkasındayım” dedi.

İlgili Haberler