Bilim insanları 'hayvanlardan insanlara bulaşabilir' diyerek açıkladı

Bilim insanları 'hayvanlardan insanlara bulaşabilir' diyerek açıkladı
Bilim insanları, dünyada yaşanan küresel ısınmanın etkisini artırmasıyla birlikte hayvanlarda hastalık riskini arttırdığını ve bu hastalıkların insanlara da bulaşabileceğini açıkladı. Yapılar araştırmada, 7 kıtadan çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan 7 binden fazla çalışmanın incelendiği bildirildi.

DHA'da yer alan habere göre, Güney Florida Üniversitesi, Wisconsin-Madison Üniversitesi ve Notre Dame Üniversitesi'nden bilim insanları 7 kıtadan çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan 7 binden fazla çalışmayı inceledi. Yapılan ortak araştırmanın sonucu duyuruldu. 

BU HASTALIKLAR İNSANLARA DA BULAŞABİLİR

Buna göre, iklim değişikliklerinin hayvanlarda hastalık riskini arttırdığı belirtilirken bu hastalıkların insanlar arasında da yayılabileceğini ortaya çıkardı.

ISIL UYUMSUZLUK NEDİR?

’Isıl uyumsuzluk’ hipotezini desteklediği araştırma sonucunda, sıcaklıklar yükseldikçe, kutup ayısı gibi soğuk iklimlere uyum sağlamış hayvanlarda bulaşıcı hastalık riski artarken, sıcak iklimlerde yaşayan hayvanlarda ise bu risk sıcaklıklar düştükçe ortaya çıkıyor.

Ayrıca, sıcaklığın farklı iklimlerdeki hayvanlar üzerinde hastalık riskini nasıl etkilediğini, bu etkilerin hayvanların ve patojenlerin özelliklerine bağlı olarak nasıl değiştiğini anlamak için uzun vadeli iklim verileri toplandı.