Arda Turan'dan dünya liderlerine çağrı

Arda Turan'dan dünya liderlerine çağrı
Barcelona forması giyen milli oyuncu Arda Turan, Instagram hesabından Başbakan Ahmet Davuroğlu'nun Paris'teki saldırı sonrası çekilen fotoğrafını paylaşarak tüm dünyaya seslendi.

İspanya La Liga takımlarından Barcelona forması giyen Arda Turan, Ankara'daki terör saldırısının ardından instagram hesabından açıklama yaptı.

Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada tüm dünyaya seslendiğini dile getiren milli oyuncu şunları şöyledi: 

"Şimdi bizim acımlarımızı paylaşma zamanı. Bütün dünyaya sesleniyorum. Bu sadece bizim problemimiz değil; senin, benim, hepimizin. Teröre karşı tek vücut olma zamanı. Biz bu dünya üzerinde toprağa düşen her can için gözyaşı döktük. Acılar sizin coğrafyanızı sardığı zaman sizlerle beraber üzüldük. Şimdi o övündüğünüz medeniyetin gereğini yapın ve ayağa kalkın. Çünkü insanın değerini belirleyen, yaşadığı coğrafya değildir. Biz sizin acılarınızda elimizi uzattık, beraber ağladık. Şimdi benim ülkemde hiç bilmediğiniz evlerde; anneler, babalar, kardeşler, eşler ağlıyor. Tepkinizi şimdi gösterin. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir sporcu olarak bekliyorum bunu. Hepimiz bekliyoruz. Çünkü bu; sadece bizim acımız değil. Terör sadece bizim terörümüz değil"