Arda Turan’ın Barcelona’ya transferinde usulsüzlük iddiası

Arda Turan’ın Barcelona’ya transferinde usulsüzlük iddiası
Futbol dünyası ile ilgili pek çok usulsüzlük iddiasını ortaya atan Football Leaks belgelerinden tanıdık bir isim çıktı. Arda Turan’ın 2015 yılında Barcelona’ya transferi sırasında menajer Ahmet Bulut’un, FIFA kurallarını çiğnediği iddia edildi.

Ortaya iddialarla dünya futbolunu derinden sarsan Football Leaks belgelerinde Medipol Başakşehir'in yıldızı Arda Turan'ın Barcelona'ya transferine ilişkin şok suçlamalar yer aldı.

Belgeleri inceleyip analiz eden The Black Sea adlı internet portalı, yıldız ismin Katalan devine transferi sırasında menajeri Ahmet Bulut'un yasa dışı işlere bulaştığını yazdı. İşte belgelerde yer alan tüm iddialar:

Arda Turan'ın 2015 yazında Atletico Madrid'den 34 milyon euro karşılığında Barcelona'ya gitmesi, gerek Türk gerekse de dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı. Ancak transferin arka planında birtakım yasa dışı faaliyetlerin önemli rol oynadığı iddia ediliyor.

The Black Sea'ye göre menajer Ahmet Bulut, Arda'nın Atletico'yla olan sözleşmesi devam ettiği sırada Barcelona kulübüyle gizli görüşmeler gerçekleştiriyor. Üstelik bunu medyaya verdiği demeçlerde de ifşa etmekten çekinmiyor.

Oyuncusunun Barça'ya transferini kolaylaştırdığını ifade eden Bulut, normal şartlarda FIFA'nın prosedürünü çiğneyen bir eylem gerçekleştiriyor. Atletico'nun yazılı izni olmadan transfer görüşmesi yürüten ünlü menajer, FIFA kurallarının yasakladığı bir eyleme imza atıyor. Ne var ki FIFA, menajerler için koyduğu bu kuralı Arda'nın Barça'yla anlaştığı tarihten bir ay önce kaldırıyor.

Öte yandan Bulut'un bu girişimi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Haziran 2015'te yürürlüğe koyduğu ve sözleşmesi devam eden bir futbolcunun kulübünün yazılı izni olmadan başka bir kulübe gitmesini teşvik edici faaliyetleri yasaklayan kuralıyla da açıkça çelişiyor.

Nitekim Bulut'un 11 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul'da havaalanındayken medya mensuplarına verdiği demeç de suçun itirafı niteliğinde. Ünlü menajer, "Ibiza'da Atletico'nun sahibi ve başkanıyla konuştuk. Zira kendileri Arda'yı bırakmak istemiyordu. Neyse ki Arda'yı üzmek istemediler." ifadelerini kullanıyor.

Arda da Barcelona’ya transferinde kendisinin bir dahli olmadığını belirtirken bütün başarının menajerine ait olduğunu söylüyor. Daha çarpıcı bir iddia ise Atletico'nun başkanı Enrique Cerezo'dan geliyor. Cerezo, Cadena Cope Radyosu'na verdiği demeçte eski oyuncularının Barcelona'ya gidişinde Türk şirketlerinin büyük rol oynadığını belirtirken şunları söylüyor:

"Arda, İngiltere'de oynamak istiyordu. Ancak bazı ticari çıkarlar ve reklam anlaşmaları bunu engelledi. Olaylar o kadar hızlı gelişti ki hiçbir şey söyleyemedik. Türkiye büyük bir ülke ve Arda da idol olma yolunda ilerliyor. Bazı odaklar Arda'nın Barcelona'da oynamasını istediler ve bunu başardılar."

İlgili Haberler