Bülent Arınç'ın Atatürk'lü 19 Mayıs mesajı AKP cephesinde kavga çıkardı

Bülent Arınç'ın Atatürk'lü 19 Mayıs mesajı AKP cephesinde kavga çıkardı
AKP’li eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın 19 Mayıs mesajı parti içerisinde adeta kavga çıkardı. Yeni Akit yazar Ali Karahasanoğlu, köşesinde Arınç’a çok ağır sözlerle yüklendi. Karahasanoğlu, AKP’li olmayan tüm gençlerimizi de içkici ya da vatan haini olarak göstermeye çalıştı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda AKP içinde tartışmalara neden olan bir paylaşımda bulundu. Arınç, gençlerin ifade özgürlüğüne önem verilmesi gerektiğini savundu.

Arınç’ın mesajı AKP içinde rahatsızlığa neden oldu.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, köşesinde Arınç’ı çok ağır sözlerle eleştirirken, ülkenin gençlerini de karalamaya çalıştı.

Karahasanoğlu’na göre ülkede AKP’li olmayan her genç ya namusuz ya alkolik ya da terörist…

''2004’te kendisine nanik yapılan Bülent Abi, şimdi bize nanik yapıyor'' başlıklı yazısında şunları söyledi:

"Bülent Abi’miz, gençlerle sürekli sohbet ettiğini hatırlatıp, kimbilir hangi bar, hangi pavyon, hangi içkili restorandakilerin şikayeti olarak, şu ifadeleri kullanıyor: ''Adalete güvenlerinin sarsıldığını, kendilerini devlet nezdinde eşit yurttaş olarak göremediklerini ve dolayısıyla geleceğe karamsar bir şekilde baktıklarını gözlemledim.''

''GÖSTER BİR GENÇ, BEN DE ADALETE ULAŞAMADIĞINI İDDİA EDEN O GENÇ İÇİN CÜBBEMİ GİYEYİM''

Adalete güvenleri mi sarsılmış? Hangi gencin? Göster bir genç, senin FETÖ’cüler için ''Giyerim ha'' dediğin cübbeyi, ben adalete ulaşamadığını iddia eden o genç için giyeyim, Bülent abi..

Ama lütfen, Canan Kaftancıoğlu benzeri, onun bunun anasına küfredip, sonra da ''Bu ülkede adalet yok, geleceğimiz karartılıyor'' diyen gençler olmasın.. Tayyip Erdoğan’ın annesine küfür ettiği için Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı eleştirmek istiyorsan.. Çık yüreklice söyle.. Gençleri karıştırma işin içine..

''GİY CÜBBENİ, MAHKEME SALONLARINDA SAVUN O AHLAKSIZLARI''

Sarhoşları, domuz yiyicileri savunmak istiyorsan.. FETÖ’cüler için söylediğin gibi yarım bırakma, giy cübbeni, mahkeme salonlarında savun o ahlaksızları..

Bülent Abi’miz 19 Mayıs vesilesi ile önce M. Kemal’i anıp, sonra sazı elinden bırakmadan devam etmiş: ''Hepsinden önemlisi gençlerimizin fikirlerini özgürce ifade edebilecekleri bir iklim yaratılmalıdır. Hiçbir gencimiz düşüncelerini dile getirdiği için kaygı duymamalı, endişe gütmemelidir.''

''AMA BEN SANA HATIRLATIRIM''

Hangi genç, hangi fikrini ifade etmekten çekiniyor, bir göstersene Bülent Abi.. Ama ben sana senin TBMM Başkanı olduğun dönemde fikrini söylemekten korktuğun olayları hatırlatırım.. Karşında seninle alay edercesine, ''Davetiyeye niye karının ismini yazamadın'' diye soran gazeteciye bile ''Höst ulan.. Ahlaksız.. Terbiyesiz.. Namussuz'' diyemediğin ama isminin başında güya, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'' sıfatı yazdığı yılları hatırlatırım."

İlgili Haberler