Armağan Çağlayan Pınar Gültekin'in katiline verilen ödül gibi cezanın nedenini açıkladı

Armağan Çağlayan Pınar Gültekin'in katiline verilen ödül gibi cezanın nedenini açıkladı
Ünlü televizyon yapımcısı ve YouTube programcısı Armağan Çağlayan, Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı'ya verilen 23 yıl hapis cezasına ilişkin, “Hukuk da yandaş ve eril oldu!” dedi.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın (32), ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar verdi.

Candaş Tolga Işık, Ahmet Ümit, Tarkan, Gökhan Türkmen, Şevval Sam gibi birçok ünlü isim karara tepki gösterdi.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN''DAN SERT TEPKİ

Bir tepki de televizyon yapımcısı ve programcısı Armağan Çağlayan’dan geldi.

Çağlayan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “Hukuk da yandaş ve eril oldu!” dedi.

Çağlayan’ın paylaşımı:

Pınar Gültekin nasıl bir tahrik yapmış, gerekçeli kararda göreceğiz bakalım! Hukuk da yandaş ve eril oldu!

GÜLTEKİN AİLESİ: HAK, HUKUK, ADALET BU DEĞİL

Öte yandan, Gültekin''in babası Sıddık Gültekin, Tele1 yayınında "Karşı taraf maddiyat açısından daha güçlüydü. Türkiye''de adalet yok, ölmüş. Verilen cezayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Cumhurbaşkanı hani bu işin takipçisi olacaktı? Bu, Dolmabahçe''de kadın cinayetlerine karşı verilen iftar yemeğine benzemez. Gelsin Muğla''da görsün, defalarca söyledik... Artık diyecek bir şey bulamıyoruz. Böyle adalet mi olur? Bir üniversite öğrencisini diri diri yakan birine 23 yıl ceza verilir mi? Ben artık isyan ediyorum, isyanım öyle büyük olacak ki 10 yıl herkes tarafından konuşulacak" diye konuştu.

Pınar Gültekin''in annesi Şefika Gültekin de "Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanı''na, Cumhurbaşkanı''na sesleniyorum. Benim kızımı diri diri yaktılar. Bütün dünya görsün, böyle olmaz. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler