Armageddon projesi ve Usame bin Ladin

İçinde bulunduğumuz coğrafyanın, Fas’tan Afganistan’a kadar kan gölü karmaşası içerisinde olmasının izahı vardır..
Bu izah ‘Armageddon’dur..
Ne demek bu Armageddon?!
Armageddon Musevilik dininde Dünya’nın sonu geldiğinde yapılacağı kehanet edilen büyük savaşın yapılacağı yerdir...
Güncelden başlayalım.. Katledilen Usame bin Ladin, ABD’nin yarattığı bir figürdür.. Sovyet-Afgan savaşında, ABD tarafından açık seçik kullanılmıştır.. Derin değerlendirmede ise, İkiz Kuleler saldırısı dahil, her faaliyetinde ABD’nin yayılma amaçlarına gerekçe oluşturacak kontra faaliyetler gerçekleştirmiştir.. Öldüğü güne kadar aslında ABD’nin yayılmacılığına hizmet etmiştir..
Bu çerçevede bakıldığında da “Armageddon”a giden yolda çok önemli hizmetleri olmuştur!..
Bu misalden yürüyerek Armageddon meselesini açalım.. Bu konuda yazılmış bir kitabın satırları, Armageddon’un günümüzdeki konumunu yansıtıyor.. Burada söz konusu olan Hıristiyan temelli bir tarikattır.. Bu tarikat 100 sene önce kurulmuş (Yeniden Hıristiyanlık Tarikatı). Tarikat yeniden yapılanmış ve bu süreçte birçok Amerikan siyasisini etkilemiş bir tarikattır. Bu tarikat çıkacak bir dünya harbinden söz ediyor.. Bu savaştan geriye sadece 140 bin kişi kurtulacak!.. İnsan nüfusu kırılacak.. Bu, söz konusu tarikatın kendi dogmatik kabullenmesi...
İşin çarpıcı yönü şu..
ABD’nin önceki Başkanı Bush ve kurmayları bu tarikatın fanatik müritleriydiler.. Tarikatın, dayatmalarını sorgusuz kabul ediyorlardı.. Nitekim Irak’a sürülen ABD askerleri de bu tarikatın mensupları arasında yoğunlaşmışlardı.. Bu askerlerin miğferlerindeki haç, kullandıkları sloganlar ve Müslümanlara karşı gözlerini kırpmadan uyguladıkları işkenceler, bu tarikatın gözlerini karartmasının sonucuydu..
Madem söz konusu inanış “savaş olacak” diye Armageddon’u işaret ediyordu, ABD’yi yöneten müritlerin de gereğini yerine getirmeleri için seferberlik başlatmaları kaçınılmazdı!..

***


2006’da Beyrut (o) inanılmaz vahşeti yaşadı.. İsrail uçakları halkı biçti.. Bu katliamı izleyen Alman gazeteci Julia Leonhard, çalıştığı devlet televizyonu ARD’nin internet sitesinde bir yazı yazdı.. Bu yazı şöyle...
“Beyrut’a düşen bombalar, Hayfa’da siren sesleri Hıristiyan Evanjelikler, Orta Doğu’daki savaşı sonun başlangıcı olarak görüyorlar. İsrail’de iyi ve kötünün son savaşı gerçekleşmeli. Dünyanın beklenildiği üzere batması için İsrail desteklenmeli. Margaret Stratton, 3 haftadır televizyon ekranlarından takip ettiği Orta Doğu’dan yansıyan görüntüler için acıklı, fakat beklenildiği gibi diyor. ‘Robinson Drive Metodis’ kilisesinin rahibesi, şimdi İsrail ve komşuları arasında olan savaşın İncilin bir kehaneti olduğunu söylüyor. Rahibenin Teksas’taki cemaati, aslında barışa inanmadan, Orta Doğu’da barış için dua ediyor. Çünkü Evanjelikler dünyada kalıcı bir barış için, insanlık tarihinin şahit olmadığı kadar kanlı bir savaşın olması gerektiğine inanıyorlar. Yol haritaları onları kıyamete (Armageddon) doğru götürüyor.”
Buyrun işte Armageddon... Ve söz konusu tarikat Evanjelistler...

Yazarın Diğer Yazıları