Arsenal'ın derdi Türk Spor Medyası'nı nasıl gerdi

Arsenal'ın derdi Türk Spor Medyası'nı nasıl gerdi
Premier Lig'de Manchester City ile Arsenal karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Manchester ekibi 5-0 mağlup etti. Hezimeti uğrayan Arsenal'e Türk spor medyasından da tepki yağdı.

Gazeteci Ali Danaş, Arsenal''in 5-0 yenilerek büyük hezimet yaşadığı Manchester City maçı sonrası, Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Londra ekibinin ikinci yarıda topa sadece yüzde 9 oranında sahip olmasını rezillik olarak nitelendiren Danaş, şu ifadeleri kullandı:

"Arsenal''in 1954-55''ten bu yana ilk 3 maçta mağlup olması önemli değil, ama ikinci yarıda topa sadece %9 sahip olması, kulüp tarihi açısından en utanç verici istatistiktir. Hiç mi koşmadınız, hiç mi utanıp pres yapmadınız, hiç mi sinirlenip galeyana gelmediniz. Rezillik rezillik."

MAÇTAN NOTLAR:

Mücadelede gol perdesi erken açıldı. Henüz 7. dakikada İlkay Gündoğan, Manchester City''yi 1-0 öne geçirdi. Arsenal bu golün şokunu atlatamamışken 12. dakikada Ferran Torres durumu 2-0''a getirdi.

35. dakikada Arsenal''da Granit Xhaka rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

43. dakikada ise bu kez sahneye Gabriel Jesus çıktı ve City soyunma odasına 3-0 önde girdi.

10 kişi kalan 3-0 gerideki Arsenal ikinci yarıda da varlık gösteremedi. 53. dakikada Rodri takımını 4-0''a taşıdı. 84. dakikada ise Ferran Torres skoru tayin etti ve Manchester City 5-0 kazandı.

Arsenal, Manchester City kalesine ilk atağını 83. dakikada yaptı. Topçular maç boyunca yalnızca 1 şut attı ve isabet bulamadı.

Manchester City puanını 6''ya yükseltirken Arsenal haftayı yine puansız kapattı. Şu ana kadar gol de bulamayan Arsenal üç hafta sonunda averajla lig sonuncusu oldu.

İlgili Haberler