Art arda gelen şehit haberleri Meclis gündeminde

Art arda gelen şehit haberleri Meclis gündeminde
Art arda gelen şehit haberlerini Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, vatan evlatlarının ABD’nin terör örgütüne verdiği silahlarla şehit edildiğine dikkat çekerek “Her türlü yaptırımı göze almalıyız” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, son günlerde art arda gelen şehit haberlerini Meclis gündemine taşıdı. Son 2 ay içerisinde 50’ye yakın Mehmetçiğin şehit düştüğüne dikkat çeken Ağıralioğlu, vatan evlatlarının ABD’nin PKK/PYD’ye verdiği silahlarla şehit edildiğini hatırlatarak, gerekirse Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılarak ABD’ye cevap verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Ağıralioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“İki buçuk ayda şehit sayımızda çok hatırı sayılır artma var. Heron’larımız, İHA’larımız kımıldayan yaprağı gören gözlerimiz vardı. İnanılmaz bir artma bu 50’yi buldu, dün ölen çocuklarımızla yavrularımızla beraber. Bu terör olaylarının artma sebepleri üzerinde çalışmamız lazım çünkü eskiden bu kadar değildi son iki, iki buçuk aydaki artma bir mevsim arması mıdır, yoksa bir zafiyet mi oluştu? O zafiyet bir suistimale mi döndü onu görmemiz lazım.

ABD’nin PYD'ye verdiği silahların bizim için bir risk olduğunu biliyoruz. Daha etkin yaptırımları göze almamız lazım. S-400 almamıza mukabele ediyorlar. Elimizde Kürecik ve İncirlik üsleri var bunları kapatmak da dahil her şeyi göze almamız lazım. Gün aşırı askerlerimiz ABD’nin verdiği silahlarla PKK’lı alçakların saldırısına uğramış şehitlerimizle bizi karşı karşıya bırakıyor. Bu konuda hükümetin atacağı her adımın arkasında şerefimizle duracağız.”