Ekrem İmamoğlu'ndan 'ekmek zammı' ve 'sabit saat uygulaması' açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan 'ekmek zammı' ve 'sabit saat uygulaması' açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabit saat uygulaması tartışmalarına ilişkin, "Bu anlamsız uygulama kaldırılana kadar gündem yapmaya devam edeceğim" dedi. İmamoğlu, ekmek fiyatlarının 3-4 lirayı bulabileceğine ilişkin ise, "Halk Ekmek, yıllık alım yaptığı için şu an fiyatları sabitleyebiliyor ama küçük esnafın böyle bir şansı hiç yok" ifadelerini kullandı.

Bazı fırınların 3-4 TL fiyat aralığında ekmek satacakları iddiası tartışma konusu olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu''ndan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fırıncı esnafı artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında artış talep ediyor. Bu zammın sebebi esnaf değil!" diyen İmamoğlu, "Onlar da her gün artan maliyetlerle mücadele ediyorlar. Halk Ekmek, yıllık alım yaptığı için şu an fiyatları sabitleyebiliyor ama küçük esnafın böyle bir şansı hiç yok" ifadesini kullandı.

"KALDIRILINA KADAR GÜNDEM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Öte yandan İmamoğlu, sabit saat uygulaması hakkında da paylaşımda bulundu.

"Sabit saat uygulamasının bir an önce kaldırılmasını dile getirmiştim" diye yazan İmamoğlu, "Eğitmenlerden velilere, medyadan iş dünyasına, STK’lardan uzmanlara farklı birçok kesim konuyu daha yüksek sesle dillendirmeye başladı. Bu anlamsız uygulama kaldırılana kadar gündem yapmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler