Artık Borçlanma Müdürümüz de var!

"Müjdeler olsun yurdumun toprağına taşına" diye bir şarkımız vardı. Mutlaka hatırlayanlarınız çıkar. Bunu bir püskevit reklamına uyarlamışlardı; "Bir müjdem var çocuklar."

Şimdi de üçüncüsü ortaya çıktı. Benzetmek gibi olmasın "Düyûn-u Umûmiye"yi hatırlatan bir genel müdürümüz oldu. Adı da Mustafa Turan.

İnşallah Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan'la akrabalığı yoktur. Artık yeni genel müdürden onay almadan borçlanamayacaksınız. Bu sefer üst imza olmaması, yani Hazine ve Maliye Bakanı'nın onayına gerek gösterilmemesi enteresan. Anlaşılan, kabine revizyonu kapıya dayandı.

Bu tip haberlerin iki öncü ismi Abdülkadir Selvi ile Gürkan Hacır'ın CNNTÜRK'te görünmemesi daha da ilginç değil mi?

İdare meselesi

Gece Görüşü'nün tatilden dönen yöneticisi Hande Fırat'la başlayacağım. Nüfus kağıdı eskidikçe kılık kıyafeti küçülüyor. Bu defa da pembenin "69 haftalıklar için" kullanılan tonuna bürünmüştü. Hatta halini "pamuk şekeri"ne dahi benzetebiliriz. O saçlar başlı başına olay. Tam tabiriyle "inek yalamış" haldeydi.

Hande'ye tavsiyem, etek boyunu daha fazla kısaltmaması. Dizleri cazibe alanı olmaktan çoktan çıktı. İyi yaptığı tek şey var; "iktidarı koruyup, kollamak." Bunu hiç aksatmıyor. Yandaşlara öyle paslar veriyor ki, mükemmel ötesi. İşine gelmeyen lafları kesmeleri de aynı başarıda. Allah için bunda artık uzman.

Diğerleri

Fikirlerine katılmasam da Prof. Dr. Mehmet Şahin'i özlediğimi fark ettim. Aynı takımdan ama tarzı acıtmıyor. Allah nasip ederse önümüzdeki seçim Kahramanmaraş milletvekili görmemiz kesin. Sergilediği performansla bunu çoktan hakketti.

Beni şaşırtan isim Melih Yiğitel oldu. Yanında oturanlardan olsa gerek, aniden holiganlaştı. Bu işin virüsünü ben de merak atmaya başladım.

Gerçek lider

Av. Halil Lütfü Avşar hem bilgili hem iyi hatip. Bahçeli'nin deyimi ile "alayına" hukuk dersleri vermekte. Dikkat ettim, o konuştukça herkes dinliyor. Bazı ağaçkakanların takırdamaları bile kesiliyor.

Nasıl oluyor da Kemal Kılıçdaroğlu bu değeri fark etmiyor. Avşar, çoktan CHP grubunda olmalıydı. Tıpkı Elfin Tataroğlu gibi. Ona da en azından İzmir'in ilçelerinden birinde başkanlık ayarlanamaması yanlışlardan.

Atlamadan

Ucundan kenarından değindiğim Devlet Bahçeli'yle devam etmek istiyorum; ricam Erdoğan müridi olmasının sırrını açıklaması. İki seçim önce "idam urganı fırlattığı" birine nasıl bu kadar tapar hâle geldi. Meraktan çatlayacağım.

Son notum, İstanbul'daki araba saltanatıyla ilgili. Bütün kanallarda bu işleniyor. Ancak tuhaf tarzda. Sadece "bağırış-çağırış." Sizi bilmem ama benim kafam şişiyor...

***

Yemedim, tektaş aldım

NTV'nin süper starı Simge Fıstıkoğlu kıyamet kopsa kendi dünyasında. Bu kez işlediği konu "Beslenmenin modası olur mu?" idi. Üç konuk arasında, bir kişiye taktım; Ayça Kaya. Kolunda marka ve çok pahalı bir saat vardı. Bu yetmemiş gibi, alyans parmağında koca bir tektaş. kesinlikle "Kaşıkçı Elması" sülalesinden.

Herkese "sakın yemeyin" nutukları atan hanımefendi mideden yaptığı tasarrufla bunları elde etmişti. Bizim Esat Atalay'a göre, Ayça Kaya'nın aksesuarları hiç değişmiyor. Taa 2017'den beri bu görüntüleri izlediğini söyledi.

Fıstıkoğlu'nu arayacağım, görüntü kirliliği yaratan aksesuarları yayın sırasında emanete aldırması...

***

Bir Trabzon efsanesi

Orhan Ayhan'la, otomatiğe bağlandı; "hep canlı yayın." Bol malzemeli güzel bir çalışma izledik. Tıpkı Muharrem ayı aşuresi gibiydi. İçinde her şey vardı ve çok lezzetliydi.

Bu güzel çalışmada en fazla ilgimi Cemil Usta çekti. Bu futbol sezonuna onun adının verildiğini biliyorsunuz. Cemil Usta kolay efsane olmadı. Onun savunmasını birebir geçebilen kimseyi hatırlamıyorum.

Başkanlığında Trabzon'a dört şampiyonluk taşıyan Şamil Ekinci'den Ali Kemal'e kadar herkes anılarını aktardı.

Bir araştırmacı

En çok etkilendiğim ise, kaptan Cemil'in karısının altınlarını satıp takımını deplasmana götürmesiydi. Bir de günümüzün aç gözlü oyuncularına bakın.

Efsaneye dahil olanlar asla unutulmaz. Cemil kaptana tekrar rahmet diliyorum. Orhan Ayhan'la'da Cengiz Özkarabekir gibi belgeselciye yer vermek güzeldi.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Yetenek ve güven, yenilmez bir ordudur. George Herbert

 

Yazarın Diğer Yazıları