Artık her kuyumcuda zorunlu olacak 'Gram altını olanlar dikkat'

Artık her kuyumcuda zorunlu olacak 'Gram altını olanlar dikkat'
Altında yeni dönem başlıyor. Bundan sonra tüm kuyumcular yeni sisteme uyum sağlamak zorunda olacak.

Gram altını olanlar dikkat! Bundan sonra sahte altın satışlarının önüne geçmek ve altın alım-satım işlemlerinde güveni arttırmak için yeni döneme geçilecek. Tüm kuyumcular bu yeni düzene uymak zorunda olacak. Bundan sonra Darphane, gram altını özel olarak ambalajlanıp etiketlenerek satacak. Yeni düzenleme kapsamında ambalajda gram altının saflık derecesi, üretici bilgileri, üretim yeri, üretim tarihi, ağırlığı ve benzersiz bir seri numarası içeren bir etiketi bulunacak.

1 GRAM VE ÜSTÜ ALTINLAR İÇİN GEÇERLİ

ekran-goruntusu-2023-10-20-091235.png

Yeni sistemin tüm detaylarını anlatan Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, her gram altının Darphane tarafından benzersiz üretileceğini ve altının tüm özelliklerinin bu kodla belirtileceğini söyledi. Bu yeni sistemle birlikte sahte altının önüne geçilecek ve altında güvenli ortamın sağlanması amaçlanıyor. Öte yandan bu yeni sistem gram altın için bir takip mekanizması da sunuyor. Bu yeni dönemde, zorunluluk bir gram ve üstündeki tüm altın ürünleri için söz konusu olacak.

ÖZEL KODU OLACAK

Yeni döneme geçildikten sonra gram altınlar ambalaj ve sertifikalı bir şekilde vatandaşa satılacak. Böylelikle her gram altının özel bir kodu bulunacak. Ayrıca bu özel kod sadece altın için değil diğer tüm kıymetli madenlerde de uygulanacak. Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi madenler, bir gram ve üzeri miktarlarda üretildiği zaman Darphane’nin standartlarına uygun hale getirilerek ambalajlı bir şekilde satışa sunulacak. Böylelikle piyasada güven ortamı oluşacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.