Artık herkes ev tipi korona virüs testine sahip olabilecek! Çin'de olumlu sonuç verdi

Artık herkes ev tipi korona virüs testine sahip olabilecek! Çin'de olumlu sonuç verdi
Kaliforniya merkezli bir şirket, ABD sağlık otoritelerinden izin çıkması durumunda, iki ay içerisinde, herkesin evlerinde kullanabileceği bir korona virüs test kitine sahip olabileceğini söyledi. Ayrıca, söz konusu testlerin Çin’de olumlu sonuç verdiği belirtildi.

Korona virüs salgını dünya çapında etkisini artırırken, birçok ülkede test kitlerinin yeterli sayıda olmaması, enfeksiyon oranları ve salgın seyrinin sağlıklı bir şekilde takip edilememesini beraberinde getirdi.

Time dergisinden Alice Park'ın haberine göre, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA), 'acil durumda kullanım izni' vermesi halinde, Kaliforniya merkezli bir şirket, önümüzdeki iki ay içerisinde, ABD'nin ilk kan-tabanlı, ev tipi korona virüs testini piyasaya sürecek. Çin merkezli bir şirket tarafından geliştirilen bu test, krizin yoğun dönemlerinde Çin'de yaygın olarak kullanıldı ve başarılı sonuçlar verdi.

"HASTA TARAFINDAN KULLANILABİLECEK"

Söz konusu kitin son derece hızlı ve yaygın bir şekilde kullanılabileceğinin altını çizen Dr. Jack Jeng, “Üzerinde çalıştığımız testin bir avantajı da evde, tamamen hasta tarafından kullanılabilecek olmasıdır” dedi.

Söz konusu test, salgının en yoğun döneminde Çin Hastalık Kontrol Merkezi tarafından onaylandı ve halk sağlığı görevlilerinin Vuhan'da gelişen vakaları ele almasına yardımcı oldu.