Artvin'de iki köy karantinaya alındı

Artvin'de iki köy karantinaya alındı
Artvin'de yeni tip korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 2 köyün karantinaya alındığı açıklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Seyitler ve Aşağı Maden köylerinin 14 gün süreyle karantinaya alındığı ve girişlerde HES kodu sorgulaması zorunluluğu getirildiği belirtildi.

AA'da yer alan habere göre, Artvin'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla korona virüs salgınında vaka artışları nedeniyle merkeze bağlı Seyitler ve Aşağı Maden köylerinin 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

14 GÜN KARANTİNAYA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkeze bağlı Seyitler ve Aşağı Maden köylerinin 14 gün süreyle karantinaya alındığı bildirildi.

HES KODUYLA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPILACAK

Sirkülasyonun yoğun görüldüğü Artvin Valiliği, Artvin İl Özel İdaresi, PTT şubeleri, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Artvin Belediyesine girişlerde HES kodu sorgulaması zorunluluğu getirildiği belirtildi.