ASELSAN'dan 'satış' iddialarına yalanlama: Hiçbir gerçeklik payı taşımıyor

ASELSAN'dan 'satış' iddialarına yalanlama: Hiçbir gerçeklik payı taşımıyor
Türkiye’nin en büyük, yıllık satışlara göre de dünyanın 50. büyük savunma sanayii şirketi ASELSAN’ın yabancı bazı ülke şirketleri ile satış görüşmeleri yaptığı yönündeki haberler yalanlandı.

ASELSAN''ın Birleşik Arap Emirlikleri''ne satışı için görüşmeler yapıldığı iddiası şirket tarafından yalanlandı.

DHA''nın aktardığı habere göre, ASELSAN''dan yapılan açıklamada “Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN''ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı''nın sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz” denildi.

İddianın gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, “Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

BAE''nin fiili yöneticisi Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan''ın Türkiye ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım günü yaptığı grup toplantısında “Bunlar geldiler, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan''a ve BAE Veliaht Prensi''ne söylüyorum: Ordunun HAVELSAN''ına, ROKETSAN''ına ASELSAN''ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm” demişti.

TBMM Genel Kurulu''ndaki bütçe görüşmesinde yaptığı konuşmada konuyu tekrar gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Siz bekliyorsunuz Katarlılar buraya gelecek, veliaht prens buraya gelecek, ASELSAN''ı mı satacaksınız? ROKETSAN''ı mı satacaksınız? Sattırmayacağız, sattırmayacağız. Hiç endişe... Sattırmayacağız” diye konuştu.

ABD merkezli Bloomberg''in dün yayınladoğı haberde ise ASELSAN''ın satışı için BAE''den bir heyetin Ankara''da olduğu iddia edildi. Pazartesi günü yapıldığı öne sürülen Savunma Sanayi Başkanlığı''ndaki toplantıya, ASELSAN''ın aralarında olduğu savunma şirketlerinin yetkililerinin de katıldığı iddia edildi.

İlgili Haberler