Asgari ücret 2019 zammı ne kadar oldu? Son dakika gelişmesi

Asgari ücret 2019 zammı ne kadar oldu? Son dakika gelişmesi
2019 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? Milyonlarca vatandaş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek olan açıklamayı bekliyor.

2019 Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Geçtiğimiz gün 2019 yılı maaş oranları belli oldu. Buna göre asgari ücret zammının ne kadar olacağı yönünde sorular da giderek artmaya başladı. Yıllık enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra asgari ücrete yapılacak olan zam oranları milyonlarca çalışan vatandaş için son dakika olarak beklenmeye devam ediyor. Enflasyon verilerinin doğrudan zam miktarına etki etmesi ve enflasyon oranının 25,24 olması zam artışının yüzde 25 olması bekleniyor. Asgari ücret 2 bin liranın üzerinde olsun şeklinde gelen tekliflere karşılık bakanlık nasıl bir karar alacak? büyük bir heyecanla bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2019

Asgari ücret komisyonu henüz toplanmadı. Enflasyondaki bu gelişmelere bağlı olarak 2019 yılında uygulanacak asgari ücrette yüzde 25 oranında artış olacağı yönünde. Bu sebepten dolayı 2019 asgari ücretin 2 bin liara seviylerinde olması bekleniyor.

MAAŞ ZAM ORANLARI BELLİ OLDU

2019 yılı için şirketlerin bütçeledikleri ortalama ücret artışı ise yüzde 16,6. Bu rakam son iki yılla kıyaslandığında dikkate değer bir yükseklik ortaya koyuyor. 2019 yılı için öngörülen enflasyon oranı da rakamlar üzerinde etkili oluyor.Geriye dönük iki yılın oranlarına dikkat çekilen araştırmaya göre; 2017 yılında ortalama yüzde 9,6 ücret artışı bütçelenirken gerçekleşen oran ortalama yüzde 11,2 seviyesinde olmuş. 2018 yılında ise, bütçelenen ücret artış oranı yüzde 8-9 iken artış yüzde 10,8 olarak listelenmiş.Unvan bazında ücret artış oranlarına bakıldığında ise tüm unvanlarda geçen seneye kıyasla dikkate değer bir artış görülüyor. Toplam ücretlendirme paketinin önemli bir başlığı olan ikramiye ve prim uygulamaları incelediğinde, araştırmaya katılan şirketlerin yarısı mevcut sistemlerinde bir değişiklik yapmayacağını ifade ederken, katılımcıların yüzde 20,9'u böyle bir uygulamalarının olmadığını belirtiyor. İkramiye ve prim uygulamasında kesintiye gidecek kurum sayısının düşük olması da araştırmanın dikkat çeken diğer sonuçları arasında yer alıyor.