Asgari ücret 4500 TL olunca herkes kuyruğa girdi, Başkan bombayı patlattı!

Asgari ücret 4500 TL olunca herkes kuyruğa girdi, Başkan bombayı patlattı!
Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücreti 4 bin 500 lira yaptığını belirterek 'CHP, işçinin partisidir' diye konuştu.

Milyonlarca çalışan, asgari ücretin ne kadar belirleyeceğini beklerken, Konya'nın Tuzlukçu ilçe Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, işçileri müjdeyi verdi.

ASGARİ ÜCRETİ 4500 TL YAPTI

ANKA'ya konuşan Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa, belediyedeki kadrolu, sözleşmeli, taşeron işçiler arasında maaş eşitsizliklerini dengelemek adına asgari ücreti 4500 TL olarak belirlediklerini söyledi. 

akbuga-chp.jpg

İŞÇİLER 300 TL ZAM İSTEDİ BAŞKAN 1000 TL YAPTI

İşçilerin DİSK Genel İş üyesi olduklarını ifade eden Akbuğa, "Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına işçi temsilcileri, DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer'in katılımıyla gerçekleştirdik. İşçiler, 300 TL zam istediler. 1000 TL artış oldu. İşçilerin çalışma süreleri aynı fakat maaşları farklı. Bu eşitsizliği dengelemek adına asgari ücreti 4500 TL olarak belirledik" dedi. 

'CHP İŞÇİNİN PARTİSİDİR'

Akbuğa, sosyal demokrat anlayışıyla bu zammı yaptıklarını belirterek, "Ben göreve geldiği zaman işçiler çok borçlarının olduğunu söylüyorlar. İcralık olanlar vardı. Maaşlar yetersizdi. Göreve geldiğimde sözleşmeyle 750 lira zam yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi, işçinin partisidir" diye konuştu.