Asgari ücret görüşmesinin ardından TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi: Enflasyonun altında bir rakamı kabul etmiyoruz

Asgari ücret görüşmesinin ardından TÜRK-İŞ'ten açıklama geldi: Enflasyonun altında bir rakamı kabul etmiyoruz
Asgari ücret görüşmelerinin ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat , "Net bir sonuç çıkmadı. Enflasyonun altında bir rakamı kabul etmiyoruz." dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ek zam için ikinci toplantısı sona erdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette ara zamla ilgili, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak, yeni asgari ücret açıklandı mı?

Yeni asgari ücreti NATO zirvesi dönüşü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''nın açıklaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı korumanın görevleri olduğunu belirtti. 4253 lira olan asgari ücretin yüzde 40''lık bir zamla 6 bin lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.

TÜRK İŞ''TEN AÇIKLAMA

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat yaptığı açıklamada, “Yarın yeniden yeni bir toplantı olmasını bekliyoruz. Net bir sonuç çıkmadı.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler