Asgari ücret hakkında flaş öneri

Asgari ücret hakkında flaş öneri
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baş, "Asgari ücretin içinde bulunduğumuz pandemi döneminde yeniden düzenlenerek, yılın ikinci 6 ayı için yeni bir ücret belirlenmesi gerekiyor" dedi.

Asgari ücret hakkında flaş öneri

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, asgari ücretin bu seneye özel yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Haziran ayının sonuna kadar asgari ücretle ilgili asgari ücret tespit komisyonu toplanmalı ve bir değerlendirme yapmalı" dedi. 

Baş, "Asgari ücret yılda bir defa, aralık ayının sonunda belirleniyor. Bu seneye özel, olağanüstü bir salgın döneminden geçtiğimiz bu günlerde asgari ücretin yeniden belirlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Haziran ayının sonuna kadar asgari ücretle ilgili asgari ücret tespit komisyonu toplanmalı ve bir değerlendirme yapmalı. Yılın ikinci 6 ayı için yeni bir asgari ücret belirlenmelidir. Bu acil bir ihtiyaç. Reel gelirlerin de azaldığı bir dönemde asgari ücretle ilgili bir değerlendirmenin yapılması zorunlu bir konudur" açıklamasında bulundu.