Aşı olan siyasiler halkı aşıya davet ediyor iyi de ortalıkta aşı yok. Eldeki 1.5 milyon aşının 600 bini yapıldı bile

Aşı olan siyasiler halkı aşıya davet ediyor iyi de ortalıkta aşı yok. Eldeki 1.5 milyon aşının 600 bini yapıldı bile
Korona virüs aşısını olan siyasi liderler ve bilim kurulu üyeleri topluma aşı olmalarını tavsiye ediyor. Ancak 1.5 milyon vatandaşa yetecek kadar aşının olması nedeniyle aşının kime, nasıl yeteceği ise merak edilen sorular arasında yer alıyor.

Türkiye’de ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyeleri Çin menşeli korona virüs aşısını yaptırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün aşısını yaptırdı.

1.5 MİLYONA YETECEK KADAR AŞIMIZ VAR
Aşı yaptıran siyasi liderler ve bilim kurulu üyeleri ise halka aşı olma tavsiyesinde bulunuyor. Ancak Çin’den alınana aşılar 3 milyon doz ve bir kişiye 2 doz uygulandığı göz önüne alındığında 1.5 milyon vatandaşa yetecek kadar aşımız var.

ATASOY VE UĞUROĞLU PAYLAŞTI
Bu nedenle aşının ilk uygulanacağı riskli meslek gruplarından olan sağlık çalışanlarına dahi aşı yetmezken riskli grupta bulunan 60 yaş üzeri bireylere ise sıranın gelmesi mümkün değil.
Zira 71 yaşındaki ünlü kriminolog Prof. Dr. Sevil Atasoy ve 69 yaşındaki Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu kendilerine e-nabızdan gelen mesajı yayınladı.
Mesajda “Covid-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenecektir” ifadeleri yer aldı.

sevil-atasoy.jpgorhan-uguroglu-002.jpg