Aşıdan önce testi konuşmak gerekir!

Her gün bütün dünya medyasından, belirli merkezlerden üretilen korku haberleri yayınlanıyor. Son olarak İngiltere'den yayılan korku haberi, mutasyona uğrayan yeni korona virüsün yüzde 70 daha hızlı yayıldığı şeklinde...

Bu iddiayı doğrulayan bilimsel araştırma ne çabuk yapılmış? Yeni virüsün yayılma hızı nasıl ölçülmüş? Yeni korona vakası tespitleriyle bu açıklamalar örtüşüyor mu? Bu soruların cevabı rakamlarla verilmiyor ama daha hızlı yayıldığı söyleniyor!

***

Diğer taraftan dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının 76 milyon 626 bini geçtiği bildiriliyor.

Bildiriliyor da nedense kimse, korona testi için kullanılan kitleri bulan bilim adamının, "Bu testler, korona virüsler için kullanılamaz, çoğunlukla pozitif sonuç verir" dediğini aklına bile getirmiyor. Oysa bu işin başında herkes bu konuyu tartışıyordu...

***

Hüseyin Çiloğlu'nun tespitlerine göre Avrupa Hastalık Kontrol-Önleme Merkezi'nin üyesi ve Merkel'in Korona Görev Gücü'nün başındaki Prof. Dr. Kristian Drosten'in bu konuda dünyayı aldattığı iddia ediliyor:

"Kovid paniğinin temeli, Drosten ve ekibinin, 23 Ocak'ta yayınladığı ve PCR testi ile canlı SARS-CoV-2 virüsünü tespit ettiklerine dair makale ile atıldı.

Makale daha yayınlanmadan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, hemen bu testin tüm dünyada kullanılması talimatını verdi. 27 Kasım'da 23 bilim adamı, bu testin doğru sonuç vermediğini ispatladı ve makalenin geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Ortada bir başka etik sorun daha vardı: Makalenin yazarları Dr. Drosten ve Dr. Reusken, makalenin yayınlandığı Eurosurveillance dergisinin hakemleriydi! Bir başka ahlâki sorun da makalenin üçüncü yazarı olan Olfert Landt'ın, PCR test kiti üreten şirketin sahibi olmasıydı!

Bir diğer önemli gelişme de, geçtiğimiz Kasım ayının 11'inde; Portekiz Mahkemesi, Covid19 PCR Testlerinin korona virüs enfeksiyonunu tespit edemediği hükmünde bulunmasıydı. Kararda, teste dayalı olarak ülkenin kısmi ya da tam kapanmasına karar verilemeyeceğine hükmedildi."

***

Şimdi bu konu dünyanın gündeminden düşürüldü. Sadece aşı tartışması yapılıyor.

Aşı konusunda dikkatimi çeken bir açıklamayı Sputnik'te Atilla Güner'e konuşan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut yaptı.

Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın "aşıda acil kullanım onayı" kararına ilişkin "Çin aşısının Faz-3 sonuçları henüz çıkmadı. Acil kullanım onayı için verilerin kamuoyuyla ve meslek örgütleriyle şeffaf bir şekilde paylaşılması gerekir ki insanlar aşıya güven duysun" dedi.

Bulut, "Faz-3'e yeni başlamış bir grup, 100 kişilik bir veriyle gelse siz bunu acil kullanım onayı için kabul edemezsiniz" diyerek Çin'den gelecek aşının sadece Endonezya verilerinin bulunduğunu vurguladı.

***

ABD'nin Teksas eyaletindeki El Paso Üniversitesi Tıp Merkezi'nde ise, 5 sağlık çalışanına uygulanan Kovid-19 aşılama süreci video olarak yayınlandı.

Videoyu izleyen binlerce kişi, Ricardo Martinez adlı sağlık çalışanına yapılan aşı uygulamasında bir sorun tespit ettiklerini iddia ederek, aşı yapılmadan önce şırınga pistonunun aşağıya doğru itilmiş olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine şüpheleri ortadan kaldırmak için aynı sağlık görevlisine ikinci bir aşı yapıldığı açıklandı!

Yapılan açıklamada, "Sosyal medyada, çok sayıda yorumcu, aşı yapılan 5 sağlık çalışanından birinin tam olarak aşılanmadığını iddia edince, şüpheleri ortadan kaldırmak ve aşılama sürecine olan güveni daha da güçlendirmek için yeniden aşılama yaptık" denildi!

Şüpheler yersiz ise aynı kişiye "eksik doz uygulandı" denilerek ikinci defa aşı yapılabilir mi? Bu açıklama, şüpheleri kuvvetlendirmedi mi?

Yazarın Diğer Yazıları