Asıl olan "nihai zafer"in sahibi

Bir Recep İvedik serisi bir de bu film;

Baydı artık, bu kaçıncı tekrarı!

***

Başrolünde "MOSSAD ajanıyla oda arkadaşı olan imam hatipli haham, dindar ateist iftiracı(!)"nın oynadığı versiyonunda; TRT ekranı bile, hiçbir tutar yeri olmayan bu canlıya, hem de canlı yayında saatlerce açıldı... Tutarsız, çelişkili, "zırva"dan bir zerre daha anlamlı olmayan lakırdıları "iddianame" halini aldı. O gün hedefte "yükselen milliyetçilik" vardı; o dalganın önü kesilmeye çalışıldı.

Başrolünde, "ablasını öldürmekten, öz yeğenini pazarladığı için fuhuşa aracılıktan, öldürmeye teşebbüsten, sahte kimlikten, Atatürk'e hakaret"ten sabıkası bulunan iftiracı Osmanım"ın oynadığı versiyonunda, paçalarından sahtekârlık ve suç akan bu kişi sanık olduğu davanın "gizli tanığı" yapıldı; beyanları esas alınarak Danıştay saldırısı davası "Ergenekon" çuvalına atıldı ve "terör örgütü davası"na dönüşmesi için gerekli olan "silah, şiddet, cebir" eksiği tamamlanmış oldu; Cumhuriyetçi, Atatürkçü, "Türk kimliği"ne sahip çıkan en mühimi sinmeyen muhalif aydınların, bilim adamlarının, gazetecilerin, hukukçuların tepesine keskin bir Demokles Kılıcı asıldı. "Sembol" isimleri hücrelere atıldı. Milliyetçilik "illegaliteyle özdeş" algısı yaratılmaya çalışıldı.

Başrolünde, "Mehmetçik katili, Parmaksız Zeki kod adlı PKK'lı terörist elebaşı Şemdin Sakık'ın iftiracı" olduğu versiyonunda, bu PKK'lı teröristin iftiralarıyla, son 40 yılını terörle mücadele ederek geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri yargılandı; Kuvvet Komutanları'ndan Genelkurmay Başkanı'na kadar Türk Ordusu en üst düzeyde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

Bütün bunlar hep "FETÖ aklı"ydı.

Bütün bu senaryoların altında "FETÖ"nün kuklalarının -hem de yaldızlı- imzaları vardı.

***

Bir versiyonu daha var o finalini yapmadı:

15 Temmuz oldu-yukarıda saydığım süreçtir aslında mimarı-.

"Sayın Fetullah Gülen Hocaefendi" derken ağzından vıcık vıcık yağ akan, en hararetli kumpas avukatının, 15 Temmuz'u araştırmak ve onun sonuçları doğrultusunda FETÖ'yle mücadele etmek için kurulan komisyonun başına getirildiği bu versiyonda, her nasıl oluyorsa sicili "FETÖ'nün lideri sayılan zat"a dalkavuklukla dolu olanlar özellikle medya ve siyasetteki mevzilerini daha da güçlendirirken, kellesi koltukta bunların kurduğu tuzakları deşifre etmeye, maskelerini düşürmeye çalışanlar "FETÖ"yle ilişkilendirilmeye çalışılmakta...

***

Gelelim, "Mansur Yavaş'a karşı sahtecilik yaptığı, Mansur Yavaş'ın özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği, Mansur Yavaş'a şantaj yaptığı için hakkında mahkûmiyet kararı bulunan, sahtecilik ve çocuk pornosu bulundurmaktan devam eden başka davaları olan tescilli sahtekâr iftiracı"yı sahneye çıkararak Mansur Yavaş'ı sahtecilikle suçladıkları versiyona...

Haydi senaryonun, tekniğin aynı olması tesadüf diyelim...

Mansur Yavaş kaybederse kazanacak olanın, yani bu versiyonda da "yol temizliği yapılan"ın, "uçak dolusu iş adamına Pensilvanya turu yaptırmak"la meşhur olması da tesadüf mü acaba?

***

Tarihin, bu yolla yendiğinizi zannettiğiniz, itibarsızlaştırdığınızı, etkisizleştirdiğinizi sandığınız kişilerin "nihai zaferleri"yle dolu olduğunu öğrenemediniz gitti.

SORU-YORUM

Mansur Yavaş tek, "Cumhur İttifakı" hepsi...

Mansur Yavaş'ın rakibi Mehmet Özhaseki mi, Ömer Çelik mi?

Yavaş'la, "muhatabı" yerine, İçişleri Bakanı'ndan sonra şimdi de bütün işini gücünü, partisinin ülke genelinde yürüttüğü kampanyayı bırakarak AK Parti Sözcüsü'nün yarışmaya başlaması bile korkunun dağları sardığına delil değil mi?

Yorumsuz...

Yandaş bir gazetenin internet sitesi.

Haberin başlığı "Mansur Yavaş'ın açıklamalarına cevap".

Hangi açıklamalarına?

O yok!

Normalde "ilgili haber" başlığıyla, "şak" diye Mansur Yavaş'ın açıklamalarının yer alması gerekir aynı sayfada; o da yok!

Haksızlık yapmamak için arama butonuna "Mansur Yavaş" yazıp, siteyi tarattım. Çıkan haber başlıkları sırasıyla:

"Ömer Çelik'ten Mansur yavaş açıklaması"

"Son dakika... Ömer Çelik'ten Mansur yavaş açıklaması"

"MHP lideri Bahçeli'den Mansur Yavaş yorumu"

"Özhaseki'den Yavaş'a cevap"

"Mehmet Özhaseki'den Mansur Yavaş'a cevap"

Yoruma gerek yok; takdiri sizin...

"5 HARFLİLER"

Selcan 6 harfli, ben yırttım ama ortağının "5 harfliler" çıkışı sonrasında "Recep Bey" ne hissediyordur, Mersin'de "Hamit Bey" beka sorunu yaşıyor mudur veya "6 harfliler" kontenjanından "Mansur Bey" hakkındaki iftiralar otomatikman düşmüş sayılacak mıdır acaba?!..

 

Yazarın Diğer Yazıları