Asıl tehlike iktidarın hukuk tanımazlığı!

Asıl tehlike iktidarın hukuk tanımazlığı!
Yurt Partisi Lideri Sadettin Tantan, “Türkiye’nin önüne konan tehdit açısından bakıldığında FETÖ-PYD-PKK’nın yanında en büyük tehlike iktidarın hukuk, anayasa tanımazlığı, kendisini uluslararası alanda itibarsızlaştırması” dedi

Fatih Erboz / ANKARA

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, son günlerde tartışma konusu olan, "yüzde 49'un adayı" söylemlerine karşı çıkarak, "Hayır oyları yüzde 53-57 bandı arasında. Öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Kirli ve kimliksiz siyaset bunu göremiyor. Halk ise bunu görüyor" dedi.

16 Nisan'ın milli şuurun halk tarafından sahiplenildiğini gösterdiğini belirten Tantan, "Vatandaş, 3 Kasım 2002 tarihinde nasıl siyaseti tasfiye ettiyse 16 Nisan'da da bu süreçteki siyasi yapıyı tasfiye etti. Böyle okunmalı. Milli şuuru yüksek, ülkesinin ve milletinin çıkarlarını düşünen, din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın oluşturulmuş bir siyasi yapının önünü açtı. 'Türkiye'de bu kadrolar' var dedi. Siyaset bu mesajı çok iyi okumalı" diye konuştu.

Türkiye'nin önündeki en büyük tehlikenin iktidar olduğuna dikkat çeken Tantan, "Bir taraftan Türkiye'nin önüne konan tehdit açısından bakıldığında FETÖ-PYD-PKK var gibi gözükse de en büyük tehlike iktidarın hukuk tanımazlığı, anayasa tanımazlığı, uluslararası sözleşmeleri tanımaması ve kendisini uluslararası alanda itibarsızlaştırması" şeklinde konuştu  "Evet"in teknolojik ortamda iktidar gücüyle topluma dayatılan bir sonuç ve yapı olduğunu dile getiren Tantan, burada ısrarcı olunması gerektiğini ifade etti.

Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şekilde iktidar gücüyle ele geçirilen evet var. Hayır cephesi daha fazla savunulmalı. O açıdan da Türk siyaseti çok güvensiz konumda şu anda. 16 Nisan referandumunda halk bugünkü siyasi yapıları tasfiye etti, bunu dünya gündemine getirdi. Toplum rahatsız ve huzursuz. Karakteri, kimliği, milli şuuru yüksek, ülkesi ve milletiyle beraber, din, ırk, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin ülkenin kalkınması ve kendi geleceğini inşa etmesi için 16 Nisan bir cevaptır. Vatandaş 'Türkiye'nin yeni bir Türk devrimine ihtiyacı var' dedi. Hukuk, adalet, demokratik ve milli zeminde olması gerekiyor. 'Bu kadrolar Türkiye'de fazlasıyla var' dedi vatandaş. Yapılması gereken bu hareketin sağlanması."

Türkiye'nin bu siyasi yapıyla daha fazla gidemeyeceğini kaydeden Tantan, "2019 seçimlerine kalmaz. Türkiye bu siyasi yapıyla yoluna devam edemez. YPG-PKK-PYD 6 senedir ABD'nin eğitimi ve silahlandırılması altında. İşin ilginci onlara giden bütün silahlar ve gereçler Türkiye üzerinden gidiyor. Burada büyük sıkıntı var. Görüldü ki Türk siyasetinin yönetmediği ortaya çıktı" dedi.  

Kirli ve kimliksiz kadrolarla Türkiye'nin uçuruma doğru sürüklendiğinin altını çizen Tantan, sözlerini şöyle tamamladı: "Halka, ülkesine ait olacak, yabancı güçlerin kontrolünde ve emrinde olmayacak, kendi insanlarının ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutacak bir yapıya ihtiyaç var. Bizim baştan beri savunduğumuz bu. Bu yapı da Türkiye'de mevcut. Oylarımız teknoloji ve iktidar gücüyle tahrip edilmişse de buradayız. İktidarın taviz üzerine taviz vermesine rağmen hayır oyları yüzde 53-57 arasında. İktidarın tavrı bizi yüzde 80'lere sürüklüyor dedi. Milli şuuru yüksek, ülkesine ve yurttaşlık bilincine bağlı, ülkesini sahiplenme bilincini yükseltti. Bu anlayış giderek yükseliyor."