Asırlık araçlarla 'Zafer' konvoyu

Asırlık araçlarla 'Zafer' konvoyu
Yarım asırlık onlarca otomobil, 30 Ağustos Zaferinin 94'üncü yılında “Milli Beraberlik ve Zafer" konvoyu oluşturdu. Türk Bayraklarıyla süslenmiş, 200 civarında klasik araç 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden de, kornalarına basarak geçti.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin organize ettiği etkinliğin başlangıç noktası Maltepe sahil yoluydu. Onlarca klasik araç, önce Bağdat Caddesi'ne ardından 15 Temmuz Şehitler köprüsüne gitti. 15 Temmuz şehitlerinin anısına siyah kurdeleler de bağlanan araçlar köprüden kornalarına basarak geçti. Diğer sürücüler de bu geçişe kornalarına basarak eşlik etti.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, "Klasik otomobilciler derneği bütün ulusal bayramlarda Cumhuriyet ve Zafer konvoyu oluşturuyor. Bu gün de 30 Ağustos Zafer Bayramı. Ülke bütünlüğümüze, milli birlik ve beraberliğimize, toplumsal barışımıza katkı sunmak amacıyla, zafer ve demokrasi konvoyunda bir araya geldik. 15 temmuz şehit köprüsünde 200 ye yakın insanımızı kaybettik. Onların anısına araçlarımıza siyah kurdela taktık. Asker kılığına girmiş hainler ordumuza zarar verdi. Ordularımızın geçmiş tarihlerden şanlı zaferleri vardır. 30 Ağustos da bunlardan biri. Milli beraberlik ve zafer konvoyunu şanlı ordumuza itaf ediyoruz" diye konuştu.