Asker pişiren mikro dalga!

Haber, aslında bir haftalık ama bizim gazetelerimize yeni yeni yansımaya başladı. Çin'de Renmin Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Çinli Profesör Jin Canrong, Ağustos ayında Çin ile Hindistan arasındaki sınır gerginliğinde Çin'in, Hintli askerlere karşı mikrodalga silahı kullandığını iddia etti. Profesör Jin olayı anlatırken Hintli askerlere vücudu ısıtarak tahrişe ve ağrıya sebep olan yüksek frekanslı elektromanyetik darbelerle saldırdıklarını belirterek, "Hintli askerler diri diri pişti" dedi.

İngiliz gazetesi The Times'ın bu haberine tepki gösteren Hindistan ordusu, böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Hindistanlı bir yetkili de haberin, "Çin'den kaynaklanan beceriksiz bir psikolojik harekât" olduğunu belirtti.

***

Times gazetesinde çıkan haber, Çin'in psikolojik harekâtı olsa bile çok ciddi bir mesaj taşıyor... Çin, bu iddiayla "Biz, elektromanyetik dalgaları silah olarak kullanmaya başladık" mesajını dünyaya duyurmuş oluyor!

Peki mikrodalga nedir? Mikrodalga, dalga boyu, bir milimetre ile bir metre arasında değişen elektromanyetik radyasyon frekansıdır.

Mikrodalgalar, uydu haberleşmesi, radar sinyalleri, telefon ve navigasyon uygulamalarında ayrıca tıpta ve gıda pişirmekte kullanılır.

Mikrodalga fırınlar, pişirilecek maddenin su moleküllerini titreştirerek ısıtan dalgalar ile çalışır. Tabii bunun için fırının o dalgaları algılayacak şekilde imal edilmiş olması gerekir.

Cep telefonlarının, elektromanyetik dalgayı algılayabilmesi için de baz istasyonlarına ihtiyacı vardır.

***

Washington Devlet Üniversitesi Biyokimya ve Temel Tıp Bilimleri Profesörü Martin L. Pall, 17 Aralık 2019'da, yani dünyanın henüz koronavirüs salgınından haberi yokken, elektromanyetik dalgaların insan vücuduna etkisi üzerinde bilimsel bir makale yayınlamıştı. Martin Pall, 5 G teknolojisinde kullanılan elektromanyetik dalgaların frekansı artırıldığında bunun erkekte üreme yeteneğini, kadında doğurganlığı düşüreceğini, nörolojik ve nöropsikiyatrik etkiler oluşacağını, "programlanmış hücre ölümü" gerçekleşebileceğini, kalp ritminin bozulacağını, serbest radikal hasarı ve ağır kanser vakalarına sebep olacağını belirtiyordu.

Pall, konu ile ilgili telekomünikasyon endüstrisi tarafından hazırlanan güvenlik kılavuzlarında sahtekârlık yapıldığını, çünkü bunların biyolojik etkilerden hiç bahsetmediğini ifade ediyordu.

Pall, elektromanyetik dalgaların, çok büyük yangınlara sebep olabileceğini, çünkü titreşimlerin bitki hücrelerindeki suyu ısıttığını ve üzerlerine benzin spreyi sıkılmış gibi yanmaya sebep olduğunu yazıyordu.

Bu iddialar, bilimsel olarak cevaplandırılabilmiş değildir. Pall'un makalesinin özetini 32 Mart 2020'de yayınladığımda, yerli-yabancı haberleşme şirketlerinde çalışan mühendisler, cep telefonlarında kullanılan elektromanyetik dalgaların hafif bir ısınma dışında, insan, hayvan ve bitki hücrelerine bir zarar vermeyeceğine dair mesajlar göndermişti. Biz de buna Türk araştırmacıların, elektromanyetik dalgaların sebep olduğu hastalıklarla ilgili araştırmalarını yayınlayarak cevap vermiştik. 

SONUÇ 1: Çin kaynaklı haber gösteriyor ki, elektromanyetik dalgalar, frekans değişikliği yapmak suretiyle mikrodalga olarak, yani "canlıları yakmak için" kullanılabilir!

***

Çin kaynaklı bir haber daha var. Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, uluslararası seyahatlerin yeniden kesintisiz başlamasını sağlamak için karekodların (QR kodu) kullanılacağı küresel bir izleme mekanizmasının kurulması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch'un Başkanı Kenneth Roth, bu uygulamanın "siyasi izleme ve dışlama için" bir "Truva Atı"na dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Karekodlar, Çin'de Şubat'tan beri Covid-19'un yayılmasını önlemek için yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye'de de HES kodu uygulaması başladı hatta "testi pozitif çıkanlara akıllı bileklik" uygulamasına bile geçildi.

SONUÇ 2: "Koronavirüs pandemisi, insanları kontrol altına almak için plânlandı?" diyenler haksız mı?

 

Yazarın Diğer Yazıları