Askere PYD için 'vur emri' verildi

Askere PYD için 'vur emri' verildi
Fırat Kalkanı operasyonu sürerken 10 tank ve 50 askeri personel daha Suriye’ye giriş yaptı. Askeri kaynaklar, Türkiye’nin “PYD-YGP, Menbiç’i boşaltmalı” görüşünün geçerli olduğunu vurguladı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye sınırını IŞİD’den temizlemek için Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek verdiği ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı devam ederken askeri kaynaklar dün Cerablus’ta durumun genelde sakin olduğunu, arama-kurtarma ve mayınlı bölgeleri temizleme çalışmalarının devam ettiğini söylediler. Sınırdaki topçu birliklerinin kimi zaman hedefleri vurduğu, kimi zaman da “perdeleme atışı” yaptığı belirtildi.

MENBİÇ ŞARTI

TSK’nın Suriye’deki varlığını sürekli değişen durum ve tehdit algılamasına göre güncellediği bildirildi. Bu güncelleme, ana bileşenini PYD’ye bağlı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elinde tuttuğu Menbiç için de geçerli. Türkiye’nin “PYD, Menbiç’i boşaltmalı. Menbiç eski durumuna dönmeli” görüşünün geçerli olduğunu ifade eden askeri kaynaklar, PYD’nin Menbiç’in kuzeyine, Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus’a doğru hareket ettiğinin tespit edilmesi halinde, sınırdaki topçu birlikleri ile Suriye içinde bulunan birliklere verilmiş olan “Derhal vurun” emrinin geçerli olduğunu söylediler.

Türk topçusu önceki gece Menbiç’in kuzeyine doğru tespit ettiği YPG hareketliliğine sınırdaki fırtına obüsleri ile karşılık vermiş ve YPG grubu etkisiz hale getirilmişti.