Askerime laf söyletmem

Sayın okurlarım, Türk Ordusu milletinin en kutsal eseridir. Milletimiz, her şart ve anlamda, sinesinden vücut bulan bu kurumu korumaya muktedirdir. Bu günlerde bazı kişiler ve kurumlar, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi başlıca hedef haline getirmeye çalışıyorlarsa, bu iyi niyetli masum bir tavır sayılamaz. Çünkü kimlerin ne amaçla hizmet ettikleri ortadadır.
Yıllardan beri canını siper ederek mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri, terörün sorumlusu gösterilerek, suçlanarak yıpratılmak ve etkisiz kılınmak isteniyor. Genelkurmay Başkanımız, bu haksız eleştirileri  “Ayıptır... Mütareke basını bile bu kadar hain değildi, bunları lanetliyorum. Olaylara objektif bakan, doğru olduğu zaman eleştiri yapanlara saygılıyım” ifadesiyle kınamıştır.
Son günlerde adına “Balyoz” dediğimiz davada, elli ikisi general yüz iki subayımıza yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararı çıkartılanların yüzde doksanı terör örgütünün canına okuyan üst düzey komutanlarımız. İstanbul’u işgal eden İngiliz ordusu bile bu kadar general ve subayımızı tutuklamamıştı.
Komutanlarımız, yurdumuzun çeşitli bölgelerinde ve kritik noktalarında görev yapıyor. Balyoz sanıklarından biri, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan. Güneydoğu sınırı boydan boya onun görev alanı içinde, ayrıca komando taburu kendisine bağlı.
Hatay-Mersin-Kahramanmaraş-Osmaniye-Gaziantep, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’in sorumluluk bölgesinde.
Korgeneral Korkut Özaslan, Tunceli-Bingöl-Ağrı-Kars-Bitlis ve Van’dan sorumlu. 7 tugay ve 1 alay emrinde.
Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu’nun komutanlığını yaptığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığının sorumlu olduğu alanlar Karadeniz sahilleri, Boğazlar ve Marmara Denizi, SAS (Su Altı Savunma) ve SAT (Su Altı Taarruz) timleri.
Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Salgıç’ın sorumluluk bölgesi Akdeniz ve Ege sahilleri 6 korvet, 8 hücumbot, 3 avcı bot emrinde.
Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Bodrum Havaalanında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın tansiyonu fırladı ve yoğun bakıma alındı. Kalp kirizi geçirme tehdidi altında olan paşamız, Dr. Siyami Ersek Göğüs-Kalp, Damar Cerrahi Hastanesine yatırıldı. Yakalama kararına karşı  “Ağır bir komployla karşı karşıyayım, bu komplonun içinde bazı siyasiler de bulunuyor. Bu gelişmeler karşısında milletin ses çıkarma zamanıdır. İfade vermeye hazırım; milletin gözü bu davada olsun. Millet, beş ay sonrasına ‘Duruşma günü’ verildiğini görsün” dedi.
Sayın okurlarım; bugün en kutsal değerimiz olan askerlerimizden söz ederek siyasetteki yozlaşmamızın hudutlarını sizlere sunmak ve ordumuzun kurum olarak hedef haline getirilmesinin önlenmesini istedim.
Tanrı Türkü korusun.

Not: Batı Trakya Türklerimizin lideri kardeşimiz Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 15.yılında saygı ile anarken, Işık Hanım’a ve yavrularına sabırlar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları