Askerlik bütçenin gelir kapısı mı?

Erdoğan'ın yeni dönem vatan görevi ile ilgili açıklamaları beni rahatsız etti. Söylediklerini üst üste koyunca, içinden çıkılmıyor. Sonuç olarak hem para ödenecek, hem para alınacak iki sınıf oluşturuluyor.

Hâli vakti yerinde olan, hastane kapılarında çürük raporu kovalamayacak. İsteneni ödeyebilen yırtacak. "Vatan borcu, namus borcu" diyenlerden biri ise lafım yok. Ancak görünen taslak büyük ölçüde kısa yol arayanlara yarayacak gibi.

Fazla karışık

Bir kısım insana altı ay sonrası para alma imkânı da var. Eğer askerliği meslek olarak seçecekseniz zaten "uzmanlık" denilen sınıf beklemekte. Gir ve kendini maaşa bağlat.

Kim kızarsa kızsın, benim görüşüm "Şu ana kadar söylenenler labirent." En büyük mahzuru da vatan sevgisinin tahrip edilebilmesi.

Asıl bu konudaki görüşlerini merak ettiğim; Balgat sakinleri. Merakla da bekliyorum; bakalım ne söyleyecekler!

Görmek için bakmak lazım

Berat Albayrak: Tarlada 2 lira olan domates şehirde nasıl 8 lira oluyor?

Cevap: Fabrikadan 23 liraya çıkan rakı, bayide nasıl 145 lira oluyorsa.

Fabrikadan 1,8 liraya çıkan sigara markette nasıl 15 lira oluyorsa.

150 liralık elektrik faturası nasıl 253 lira oluyorsa,

İşte öyle oluyor!

Pandispanya Gazetesi'nden...

Yeni politika iflas etti

Dün zincir marketlere uğrayınca moralim bozuldu. Meyve-sebzede durum eskisinden beter hâle gelmişti. Migros'ta domatesin kilosu 9,95 lira, hıyarın kilosu 14,90 liraya fırlamıştı. Soğan ve patates yoktu. BİM ve A 101'de de durum aynı idi. Demek ki sayın yetkililerimizin söylediklerinin bombası çabuk patladı.

***

Güven meselesi

Bir araştırma şirketinin "Kimlere Güveniyoruz" anketinin sonuçları beni şaşırtmadı. Her yıl olduğu gibi çok farklı isimler peş peşe. Sadece Uğur Dündar'ın dört yıldır ilk sırayı alması doğal. Acun Ilıcalı'nın hemen peşinde ne işi var. İsmail Küçükkaya'nın üçüncü sıraya yükselmesi için de "hak etti" diyebiliyorum.

İki Fatih, Portakal ve Altaylı'nın ilk 10'da yer alması akla yatkın. Araya serpiştirilenlere, Vahap Munyar dâhil "gülüp geçtim".

Güven Veren Siyasiler için yorum yapmak istemiyorum. Bence en önemli konu, bir başka araştırmadan çıktı. Vatandaş sonunda "gırtlağından kesti." Daha doğrusu buna mecbur kaldı. Aynı araştırmadan çıkan diğer sonuçlar kırmızı et tüketiminin yüzde 31,2 oranında gerilemesi. Toplamda da gıda harcamasında yüzde 2,7 geriye gitmesi. Dedik ya sebebi meydanda "satın alma gücü kalmadı ki"...

***

Mesajlar

Nurettin Topaloğlu'nun dileği nihayet gerçekleşiyor. Alparslan Türkeş adını taşıyan üniversite konusundaki müjde Adana'da verildi. Sözünü ettiği "sahteciler" ise her zaman ve her yerde mevcut!

Celal Sayalı'nın bahsettiği İYİ Parti'nin Tarsus Belediye Başkan adayı Esin Görman Erkoç'u hatırlamamak mümkün mü? Kendisine başarı dileklerimi yolluyorum.

...

Ahmet Kalkan'ın yazdıklarına katılıyorum. Benim uyarım "Dış politikada dikkatli davranmak" üstüneydi.

...

Mahmut Coşkun'un kendini tarif edişini beğendim. Tıpatıp bana benziyor.

...

Hamit Altan Kızıltan, bana yoğurt yaptırma konusunda ısrarcı. Bu işi başardığım gün buradan ilan etmeye söz veriyorum.

...

İnşaat Y. Mühendisi Vecihi Acun'un yazdıkları gurur verici.

...

Vahap Koculu da beni uçuranlardan:

Sizin yazılarınızda hitap ettiğiniz gibi Sayın büyüğüm Burhan Bey,

Her zaman olduğu gibi yine yazınızı okudum. yine bir ferahlık bir rahatlama hissettim ruhumda. Sonunda bu teşekkür e-postasını yazmaya karar verdim. Uzun ve mutlu bir ömür diliyorum. Kaleminize, canınıza sağlık. Saygılarımla.

...

İstanbul Radyosu solistlerinden ve Gençlik Korosu Şefi Mehmet Özkaya kendi adını taşıyan "Akademi Stüdyo" açtı. Asmalımescit Sofyan Sokak Nu: 5/2 Beyoğlu adresindeki yerin amacı TSM'ye hizmet. Bilindiği gibi Özkaya TRT'den yeni emekli oldu. Kendisine başarı dileklerimi yolluyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Ben sivri biberin 15, domatesin 9 ve yumurtanın tanesinin bir lira olduğu dönemde, menemen yapma ihtimalini sevdim! İbrahim Ormancı

 

Yazarın Diğer Yazıları